2011.
március
06. 08:10

Csótányt irtanak a nyugdíjasházban

Címkék:
csótány Rovarirtó szerrel permetezték le pénteken a hatalmas csótányhadáról elhíresült kecskeméti nyugdíjasházat. Az irtást néhány hónap múlva megismétlik.

A Baon.hu még januárban tette közzé, hogy csótányok keserítik a kecskeméti nyugdíjasház lakóinak életét. A házban csak többszöri, minden helyiségre kiterjedő irtás lehet hatékony – mondta akkor a városi tisztiorvos és egy csótányirtást végző szakember. A Nyíri úti társasház lakói januárban az ÁNTSZ-nél is panaszt tettek, a városi tisztiorvos vizsgálatot kezdeményezett. – Az önkormányzati tulajdonú ház egyik lépcsőházát kezelő Kik-For Kft. teljes mértékben együttműködött, egy közös épületbejárás alkalmával sikerült megegyeznünk a lakókkal, hogy beengedjék lakásukba az irtást végzőket – közölte a sajtóval Pálffi Marianna tisztiorvos, a járványügyi osztály vezetője. – Mivel az egyszeri irtás nem elég hatékony, 3-4 hónap múlva megismétlik azt.

A permetezésnél jelen voltak a népegészségügyi szolgálat emberei, illetve a Kik-For képviselői is. Az első permetezés költségeit a házkezelő állta, és a közös helyiségre is kiterjedt. A szakember összesen két lakásba nem tudott bejutni, ide később visszatér majd. A következő irtás lakásonként ezer forintjába kerül a bérlőknek, a közös helyiségek permeteztetését a Kik-For állja majd. A továbbiakban elég lesz félévente, évente megismételni a procedúrát – mondta a tisztiorvos.

A társasház másik felében a Népfront Lakásfenntartó Szövetkezet a házkezelő. A hozzájuk tartozó 51 öröklakásban karácsony előtt végeztek csótányirtást. A beavatkozás lakásonként 500 forintba került. Mivel kötelezni ők sem tudták a tulajdonosokat az együttműködésre, a csótányok maradtak – írja a Baon.

Forrás: bombahir.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART