2011.
november
06. 11:28

"Csurkát odadobták pofozózsáknak"

Címkék:
Csurka István Csurka István egy idős, kontrollját vesztett ember, aki inkább áldozat – ezt Hanti Vilmos a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke mondta az Egyenes Beszédben.

Hanti Vilmos annak kapcsán nyilatkozott, hogy Csurka lapja, a Magyar Fórum retusált képet közölt róla, ami sérti a becsületét és félretájékoztatja az olvasókat.

"Én úgy gondoltam, hogy ennyi elég, istmerjük Csurka Istvánt, Európában is hírhedt szélsőjobboldali vezető, ő volt az, aki kiengedte a palackból a szellemet, ugyanakkor nem tudta magát igazán megszervezni és amostani parlamenti utódjai, vagy riválisai, a Jobbikosok lényegesen nagyon erővel tudnak létezni. Ő keresi, hogy mit csináljon, elvan" - fogalmazott Hanti Vilmos. "Ő inkább áldozat, ezért az a felelős, aki kinevezi őt. Odadobták pofozózsáknak, kell a cirkusz az embereknek, ezzel az üggyel most jól elvagyunk és avalós problémákra nem igazán figyelünk. Ez egy olyan magas labda, amit le kell ütni, amit nem engedhetjük meg magunkat. Az olyan típusú embereknek, mint Csurka meg kell tanulniuk, hogy a tetteiknek következménye van. Ezért muszáj volt helyreigazítást kérni" - tette hozzá. Hanti azt is elárulta, hogy milyen formai követelményei vannak a helyreigazításnak, ezek szerint ugyanazon a helyen, ugyanabban a formában, hosszúságban kell tagadni a hamis állítást, vagy azt, hogy valótlant közölt az újság.

"Tájékoztattam a történtekről a nemzetközi szervezetünket, melynek ez évben lettem az elnöke, ők azt mondták, feljelentést kell tennem. (...) A rendőrségen elfogadták, hogy becsületsértés miatt feljelentsét tegyek, de azt, hogy tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt is feljelentsem a Magyar Fórumot, azt nem. Ennek kapcsán azt közölték, hogy ez hivatalból üldözendő, és ha felfigyel a hatóság erre, akkor elindítják az eljárást. Nem hiszem, hogy minden kis faluban látezik egy figyelő, tehát azt gondolnám, hogy ez állampolgári jelzésre is "felfigyelhetnek" a tiltott önkényuralmi jelképre" - magyarázta Hanti Vilmos, aki szerint Csurka öntörvényű ember, és tettei előrevetítik, mit lehet tőle várni a jövőben.

A MEASZ elnöke szerint Tarlós István teremtette ezt a helyzetet azzal, hogy Dörner Györgyöt nevezte ki az Új Színház élére, intendánsnak pedig Csurka Istvánt. Hanti Vilmos szerint az Európában gyűlöletkeltéséről hírhedt Csurka István hazugsága színvonalbeli mélységét is tükrözi, s előre vetíti az Új Színház egyik leendő vezetőjének további undorító manipulációit.

Forrás: atv.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART