2011.
szeptember
07. 15:58

Czomba: legyen védettsége a nyugdíj előtt állóknak

Címkék:
Czomba Sándor A korábbi tervekkel ellentétben nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága az új Munka törvénykönyvben. Az új szabályozásról a Nemzetgazdasági Minisztérium szakállamtitkára kedden folytatott megbeszéléseket három munkaadói és két munkavállalói szövetség képviselőjével. Czomba Sándor a Gazdasági Rádiónak azt mondta, a védettség intézményét vissza akarják emelni a tervezetbe.

Az eddigi koncepcióhoz 300 érdemi javaslat érkezet, ennek egy részét már be is emelte a kormány a tervezetbe. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Gazdasági Rádiónak azt mondta, a védettség intézményét vissza akarják emelni a tervezetbe, ez részben a nyugdíj előtt állók, részben pedig a kisgyermekes anyák esetében is igaznak kell lennie. A részmunkaidős foglalkoztatás kötelezőségét a versenyszférában is érvényesítik, a szabadságok tekintetében az a megállapodás született, hogy a szabadság időtartama nem változik és beosztása sem.

Czomba Sándor azt mondta, az új munka törvénykönyv tervezetének nem célja az, hogy a munkavállaló a jelenlegi hatályos jogszabályhoz képest ugyanazért a munkáért kevesebbet keressen. A kormány célja, hogy olyan munkatörvénykönyv legyen, ami mögött a legnagyobb mértékű konszenzus van a munkáltató és a munkavállaló részéről és ami minden foglalkoztatási lehetőséget a lehető legrugalmasabban tud kezelni. Czomba Sándor szerint lényeges kérdés , hogy Magyarországon minél többen dolgozzanak.

OrientPress Hírügynökség

Vissza
2011.
szeptember
05. 15:02

1,3 millióan esnének el a nyugdíjuktól?

1,3 millióan esnének el a nyugdíjuktól? A kormányfő ragaszkodik az egyéni számlás rendszerhez és az alapnyugdíj bevezetéséhez - a fura magyar modell 1,3 millió embert írhat ki végleg a nyugellátás rendszeréből. Az NGM-ben több tervezet is készül a nyugdíjkassza megreformálásáról, ezek közül az egyik legkonkrétabb munkaanyag kiszivárgott.
Tovább
2011.
szeptember
06. 10:53

20 év után 40 ezres nyugdíj? Ez lesz az alap

20 év után 40 ezres nyugdíj? Ez lesz az alap Hatalmas pénzeket érintő kérdések szerepelnek a tegnap kezdődött lovasberényi kormányülés napirendjén: az idén százmilliárdot, jövőre ennek akár tízszeresét kell megtakarítani a büdzsében ahhoz, hogy betartsuk a korábban rögzített hiánypályát. A megoldás a nagy ellátórendszerek gyökeres átalakítása lehet - írja a Világgazdaság.
Tovább
2011.
szeptember
06. 10:23

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben Nem tárgyal többé a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók képviselőivel nyugdíjügyben - írta a Népszava. Az EU alapjogi biztosa időközben elutasította a rendőrök beadványát, így a szolgálati nyugdíjasok számára csak a strasbourgi bírósági út maradt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART