2011.
szeptember
29. 09:34

D-Day - Ma kezdődik a szakszervezeti "partraszállás"

Címkék:
rendvédelmi tüntetés Csütörtökön kezdődök a D-day elnevezésű tüntetéssorozat. A demonstrálók ülősztrájkkal nyitnak a Clark Ádám téren, szombaton lesz a Kossuth téri nagygyűlés, a következő héten pedig országszerte félpályás útlezárásokra lehet számítani. Összesen csaknem száz szakszervezet és civil szervezet csatlakozott az akcióhoz, mindannyian a kormányzati politika ellen tiltakoznak.

A vasutasok szakszervezete a munkavállalók asztalán kéri ki az emberek véleményét az új munka törvénykönyve tervezetéről. „Az a szomorú, hogy ez egyáltalán ilyen formában kikerült. Mi is azt gondoljuk, hogy szükséges a változás, a világ erről szól, de nem ilyen formában. Szükséges lenne, hogy velünk egyeztessenek, nekünk vannak tapasztalataink, hogy mi a munkahely” – mondta el az ATV Híradónak Papp Zoltán, a Vasutasok Szakszervezete elnöke.

Ezen az akción is buzdítanak a D-day-re, ugyanis a nagy szakszervezeti tüntetésen, többek között a munkatörvénykönyvének kiszivárgott részletei ellen is tiltakoznak.

Itt olyan követelésekről van szó, melyek a társadalomra nagyon komoly kihatással vannak - mondta Székely Tamás reggel, az ATV Startban. A szakszervezeti vezető szerint azonban nem csak ez az egy ok van. Tiltakoznak a visszamenőleges törvénykezés, a szakszervezeti jogok csorbítása ellen, vagyis minden olyan kormányzati intézkedés ellen, ami hátrányosan érinti az embereket.

Kónya Péter szerint csaknem 100 szakszervezet és civil szervezet csatlakozott már. A tüntetéssorozat holnap kezdődik a Clark Ádám téren. A várakozások szerint több százan fognak itt ülni napokon keresztül, kivéve szombaton, amikor a nagygyűlés lesz. „Arra készülünk, hogy innen átmegyünk a Kossuth térre, ahol 100 ezrekben mért emberre számítunk, előzetes számítás szerint több száz busszal készülnek feljönni vidékről emberek” – mondta az ATV Híradójának Kónya Péter az Akció Egység Operatív Törzs vezetője.

Közben még pénteken lesz egy társadalmi kerekasztal a Vértanúk terén, de ezekkel a rendezvényekkel még nem ér véget a tiltakozó akció. A szervezők jövő héttől országos félpályás útlezárásokat is terveznek.

Forrás: atv.hu

Vissza
2011.
szeptember
16. 09:10

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői. A rendőrség szerint a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.
Tovább
2011.
szeptember
15. 03:32

Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP

Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP Az MSZP azt javasolja a kormánynak, a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók "megsarcolása" és közmunkaprogramokban dolgoztatása helyett indítson rendvédelmi mentori programot.
Tovább
2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.
Tovább
2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART