2009.
november
07. 12:33

Demonstrációra készülnek a szociális szervezetek

Címkék:
pósfai gábor Demonstrációval fenyegetőznek a szociális szervezetek képviselői, ha szerdáig nem tudnak megegyezni a kormánnyal a bentlakásos otthonokban élő idősek kiegészítő normatívájáról.

A 10 százalékos támogatáscsökkentés miatt az intézményeket fenntartó megyei önkormányzatok az ellátás ellehetetlenülésétől tartanak, a kormányzati elvonásokat azonban nem akarják továbbterhelni a bennlakók hozzátartozóira.

Az ellátottakat létbizonytalanságba, nélkülözésbe taszító javaslat nemhogy megtakarítást, de jelentős állami többletkiadást jelent – állítja a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesülete, amely 15 ezer gondozott és közel 8 ezer dolgozó érdekeit képviseli.

A szociális érdekképviseletek november 11-én újra tárgyalnak a szaktárca vezetőivel. A céljuk, hogy legalább az igazoltan napi négy órát meghaladó, azaz intézményi ellátásban részesülő, legrászorultabb emberek kiegészítő támogatásait biztosítsa a kormány 2010-ben.

Pósfai Gábor, a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének elnöke elmondta: a kérésük már annyira visszafogottá vált, hogy már csak egy 500-600 millió forint kellene országos szinten, hogy a legrászorultabbak kiegészítő támogatását biztosítsák, ami ahhoz képest, hogy már a 20 milliárd forintos elvonásból fogyatékos foglalkoztatásra valamennyit visszapótolt a kormányzat, egy igen szerény összeg.

Amennyiben a kormány ezt az engedményt is elveti, a szervezeteknek Pósfai Gábor szerint nem marad más választása, mint a tiltakozó demonstrációk szervezése.

 Forrás: HírTV. MNO

Vissza
2009.
október
01. 20:29

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket

A Bajnai-csomag hatványozottan sújtja az időseket A beterjesztett költségvetés, a "Bajnai csomag" nem alkalmas arra, hogy hosszú távú idősügyi stratégiában lehessen gondolkodni - jelentette ki Iván László az Idősek Világnapján.
Tovább
2009.
november
07. 11:42

Korózs Lajos internetes fogadóórát tart november 11-én

Korózs Lajos internetes fogadóórát tart november 11-én Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára 2009. november 11-én 16 órától internetes fogadóórát tart a www.magyarorszag.hu oldalon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART