2011.
szeptember
14. 20:00

Devizahitel - Vizsgálódik a felügyelet

Címkék:
PSZÁF Akár egymillió olyan család is élhet a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, akik eddig rendben fizették a részleteiket - mondta az InfoRádióban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője.

Binder István hozzátette: elképzelhető, hogy tartalékaikat mozgósítva megpróbálkoznak a végtörlesztéssel, míg az árfolyamfixálást várhatóan inkább azok választják majd, akiknek most nehézséget okoz hónapról hónapra előteremteni a törlesztőrészletet.

Ha egy banknál nagy a lakossági hitelállomány, akkor azon belül vélhetően a devizahiteles állomány is hasonló arányú lehet - közölte arra a kérdésre, hogy mely bankokat érinthetik leginkább a kormány javaslatai.

A szóvivő szólt arról is, hogy a felügyelet vizsgálatot indított az öt legnagyobb devizahitel-állománnyal rendelkező banknál. Ennek során a többi között a kamatemelések jogosságát és az előtörlesztések menetét is vizsgálják.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2011.
szeptember
09. 15:37

Árfolyamfixálás: a bankoknak senki sem szólt

Árfolyamfixálás: a bankoknak senki sem szólt A Bankszövetség közleménye szerint nekik senki nem szólt arról a Lázár János által tett bejelentésről, amelyben a Fidesz frakcióvezetője vázolta a devizahitelesek helyzetének könnyítése érdekében tervezett lépéseket. Ezek értelmében az adósok rögzített árfolyamon válthatnák át devizaalapú hiteleiket forinthitelekre, méghozzá a jelenlegi árfolyamszintekhez képest meglepetősen kedvezően 180-as CHF/HUF, illetve 250-es EUR/HUF árfolyamon).
Tovább
2011.
szeptember
12. 09:57

Kiderült, mit gondolnak a devizahitelesek Lázár javaslatáról

Kiderült, mit gondolnak a devizahitelesek Lázár javaslatáról A Portfolio.hu több mint 11 ezer Olvasója válaszolt arra a kérdésünkre, devizahitelesként végtörlesztené-e tartozását a Fidesz-frakció által pénteken javasolt 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euróárfolyamon. A felmérés nem reprezentatív, de eredménye sokatmondó: a válaszadók mindössze 18%-a válaszolta azt, hogy nem végtörlesztene még a kedvezményes árfolyamon sem. Döntő többségük azonban megtenné ezt, legnagyobb arányban forinthitelből.
Tovább
2011.
szeptember
11. 10:06

Svájc még évekig büntethet

Svájc még évekig büntethet Svájc nem először bünteti a svájci frankba menekülő megtakarításokat. Sőt, eddigi példák azt mutatják, hogy az alpesi ország akár évekig is a negatív tartományban tarthatja a kamatokat. A zéró alatti ráta azonban lökést adhat a gazdaságnak.
Tovább
2011.
szeptember
10. 09:52

Veszélyesnek tartja a Bankszövteség Lázár javaslatát

Veszélyesnek tartja a Bankszövteség Lázár javaslatát A Bankszövetség szerint Lázár János javaslata a devizahitelek rögzített árfolyamú végtörlesztéséről veszélyezteti a pénzügyi stabilitást, makrogazdasági következményei pedig nagyon súlyosak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART