2012.
október
15. 18:16

DK: a kormányváltás óta nőtt a szegénység

Címkék:
Molnár Csaba 2010-ben egy liter tejért 15, egy kilogramm kristálycukorért 14 és fél percet kellett dolgozni átlagosan, most viszont 17, illetve 21 és fél percet. Veszítenek értékükből a nyugdíjak is: egy napi nyugdíjból 2010-ben még 25 és fél kiló lisztet lehetett vásárolni, most viszont már csak 20 és fél kilogrammot.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alátámasztják, hogy "lényegesen rosszabbul élünk, mint a kormányváltás előtt".

Az elmúlt két évben romlott az átlagos életszínvonal, nőtt a szegénység, csökkent annak az esélye, hogy valaki kitörjön a szegénységből, és nőtt a szegénység kockázata, vagyis a lecsúszás veszélye is - jelentette ki, megjegyezve, a KSH adatai szerint - különösen a fiatalok körében - nőtt a kényszerű nélkülözésben élők száma, valamint a szegény gyermekeké is.

Kitért arra is, hogy pártja kiadványt készített az életszínvonal romlásáról, a többi között összegezve, hogy mennyit kell ma dolgozni egy-egy termék megvásárlásáért és mennyit kellett két évvel ezelőtt.

A DK alelnöke szerint az, hogy egyre többet kell dolgozni ugyanazoknak a termékeknek a megvásárlásáért, azt jelzi, hogy gazdaságpolitikai fordulatra, ehhez pedig kormányváltásra van szükség.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART