2012.
január
31. 09:58

Dolgoznak a nyugdíjpénztári rendszer átalakításán

Matolcsy György Kidolgozás alatt vannak a nyugdíjpénztári szabályozás további, szükséges részletkérdései - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI hétfői kérdésére.

Hozzátették: ennek részleteiről a tárca csak később tud információkkal szolgálni.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy írásban feltett kérdésre az Országgyűlés honlapján még pénteken azt írta: a kormánynak nem az önkéntes nyugdíjpénztárak elsorvasztása a célja, hanem a nyugdíjrendszer átalakításához kapcsolódóan a bennük rejlő további lehetőségek kiaknázása.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer átalakítása során kiemelt szerepet kaphatnak ezek a szervezetek, amelyek az I. pillérből folyósított nyugellátáshoz kapcsolódva emelhetik a nyugellátás elérhető szintjét.

Hozzátette, a pénztárak jelentős része több mint 16 éve működik, és úgy vélte: megérett a működésük arra, hogy ne kelljen a túlszabályozottsággal küzdeniük, indokolt az adminisztráció egyszerűsítése, a dereguláció, esetlegesen egy új szabályozási modell bevezetése is. A pénztárak a továbbiakban is átláthatóan, olcsón, a tagok érdekét messzemenően szolgálva működnek — amire a jelenlegi és a tervezett egyszerűsített szabályrendszer is garancia — így az őket megillető kedvezményrendszer bővítése, kiterjesztése is prioritássá válhat, ami a szféra egészének további erősödését szolgálhatja - írta a miniszter.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
január
28. 16:35

Matolcsy mégis szereti a nyugdíjpénztárakat

Matolcsy mégis szereti a nyugdíjpénztárakat Az önkéntes nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban új szabályozási modell bevezetésén gondolkodik az NGM, szóba kerülhet a kedvezményrendszer bővítése, kiterjesztése is - derül ki Matolcsy György parlamenti válaszából.
Tovább
2012.
január
23. 09:06

Nyugdíj: lépnie kell a kormánynak!

Nyugdíj: lépnie kell a kormánynak! A Nemzetgazdasági Minisztérium egyik belső munkaanyaga szerint tovább nem halasztható a nyugdíjrendszer átalakítása, az origo birtokába került anyag szerint a kormány több lehetőség közül is választhat, azonban mint arra már történtek több ízben is utalások, a befutó a svéd rendszerhez hasonló modell lehet. Több oldalon is belenyúlnának a rendszerbe, így például gyorsabb lenne a korhatáremelés, csökkentenék a kezdőnyugdíjakat a jövedelmekhez képest és az önkéntes pénztárak esetében a tulajdonosok oldalán lennének jelentős változások.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART