2011.
augusztus
09. 20:40

Döntött a Fed - 269 forint felett járt a svájci frank!

Címkék:
Ben Bernanke A Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága a vártnak megfelelően az USA alapkamatának tartásáról döntött. Közölték: az alacsony kamat legalább 2013 közepéig kitarthat, a gazdaságot lassulás fenyegeti.

Konkrét dátumot rendelt a Federal Reserve az eddigi "kiterjesztett időtartamhoz": az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legalább 2013 közepéig tartani fogja a rekordmélységben, nulla és 0,25 százalék között lévő irányadó kamatlábat. A Fed nyíltpiaci bizottsága közölte: a június végi üléshez képest gyengébbnek látja az gazdaságot, a kilátásokat lefelé mutató kockázatok fenyegetik, ezért kész új eszközöket bevetni annak élénkítésére, ám ezek módjairól többet nem árult el. A bizottság nem volt egységes döntésében: három Fed kormányzó ellenezte a dátum megnevezését. Az amerikai tőzsdék és az olaj esett, az arany viszont sokat erősödött a hírre.

Röviddel a döntés előtt a Dow 0,9, a Nasdaq Composite 2,2, az S&P-500 1,4 százalékos pluszban volt, az arany unciája decemberi szállításra 1750 dollár alatt járt. A döntés után idegesen reagáltak a piacok, nagy kilengést mutattak az indexek, az S&P a piros tartományba került, a Nasdaq többlete 1, a Dow-plusz pedig 0,5 százalék alá apadt, de átlendült mínuszba is, az arany 1760 dollár fölé került.

A dollár gyengüléssel reagált, az USD/CHF árfolyam rekordalacsony szintre, 0,72 alá esett. Az EUR/CHF már 1,03 alatt jár, az EUR/HUF 269 fölé szúrt.

Forrás: Napi Gazdaság

Vissza
2011.
augusztus
08. 21:13

Szomorú csúcs - 256 forint felett a svájci frank

Szomorú csúcs - 256 forint felett a svájci frank Az immár a legnagyobb amerikai jelzáloghitel-finanszírozó társaságok adósbesorolására is átgyűrűző amerikai "leminősítési örvény" rántotta magával hétfőn az értékpapír- és devizapiaci árfolyamokat, a svájci frank újabb rekordot döntött, már 256 forint felett jegyezték.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART