2012.
április
01. 19:07

Egy 56 éves rokkant véres drámája

Címkék:
körfűrészlap Körfűrésszel vágta le a lábát egy 56 éves férfi Ausztriában, hogy továbbra is alkalmatlannak találják a munkavégzésre. Osztrák lapinformációk szerint az eset néhány nappal az előtt, történt, hogy a férfinak jelentkeznie kellett volna a helyi munkaügyi központ felülvizsgálatára.

Az ötlet gyakorlati megvalósítása döbbenetesen brutális volt: a férfi: körfűrésszel csonkította meg magát, a bokája felett vágra le a lábfejét. A férfi természetesen rengeteg vért vesztett, de eszméleténél volt, amíg a mentők a lakáshoz értek. A lábát már nem lehetett visszavarrni.

Úgy tudni, az öncsonkító korábban az osztrák vasúttársaságnál dolgozott, majd miután elvesztette az állását, még egy évet dolgozott egy másik munkahelyen, ahonnan szintén elbocsátották, mivel túl sokat volt beteg.

Az osztrák munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint a férfinak többször is szereztek munkát az elmúlt években, de sehol sem tudott megmaradni egy hónapnál tovább, ezért pszichiátriai segítség igénybevételét javasolták neki. Ha bebizonyosodik, hogy valóban szándékosan vágta le a lábát, akkor nem jár majd neki a rokkantsági segély.

Nemrég Magyarországon is hasonlóan véres esemény zajlott le. Egy férfi december közepén a Veszprém Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették. A hírek szerint a férfi évek óta rendszeres szociális ellátásban és nyugellátásban részesült, emiatt időszakonként orvosi vizsgálatra kell menni. Az orvos azt állapította meg, hogy állapota javult, így csupán szociális támogatásban részesülhet.

A férfi nyugodtan kivárta a sorát, majd az ügyfélszolgálaton megmutatta a határozatot és annyit mondott, ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi - majd szívtájékon szúrta magát egy késsel. Később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2011.
december
14. 15:46

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját Szíven szúrta magát egy férfi szerda délelőtt a nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán Veszprémben - olvasható a veszport.hu portálon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART