2011.
április
29. 10:41

Egy évszázadnyi emlék

Matus néni 100 éves asszonyt köszöntöttek ma a taszári öregotthonban. Matus nénit az intézmény dolgozói mellett a református iskola tanulói, Bellai Zoltán lelkész és Witzmann Mihály a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte.

Bellai Zoltán református lelkész imával és énekkel köszöntötte Matus nénit a taszári idősek otthonában, majd arra kérte az ünneplőket, bátran kívánjanak a száz éves asszonynak még sok-sok boldog esztendőt, hiszen nem szabad határt szabni a kegyelemnek.

A két világháborút is túlélő néni szerint nem lehet pontosan megfogalmazni, mi a hosszú élet titka. Mindenkinél más - mondja. Ő a sok költözés ellenére szerencsésnek érzi magát.

Mátrai Tiborné:
- A feleségeket eltartotta a férj. A férjem gimnáziumi tanár volt, hála Istennek jól éltünk.

Gyermekük viszont - bármennyire is szerették volna - nem született. Így most csak keresztlánya és barátai látogatják az otthonban az idős asszonyt, de semmiben nem szenved hiányt. A katolikus hitben nevelkedett nénit később a református gyülekezet fogadta be. Az otthonban tartott istentiszteleteken mindig részt vesz. Mint mondja, nem kell túlbonyolítani a hitet.

Mátrai Tiborné:
- Természetesnek tartom, szerintem hozzátartozik az élethez.

Witzmann Mihály alelnök a Somogy Megyei Közgyűlés nevében köszöntötte a 100 éves Matus nénit, akire öregsége ellenére érdemes hallgatni a fiatalabb generációnak is.

Witzmann Mihály alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- Száz év alatt rengeteg tapasztalat, ismeret, tudás halmozódhat fel és úgy gondolom, hogy fontos az öregek, idős emberek tisztelete, elismerése. Nagyon fontos az is, hogy tőlük tudjunk tanulni életbölcsességeket, tapasztalatokat.

Az alelnök szerint viszont van, hogy nekünk is tanítani kell a szépkorúakat. Ha például azt látjuk, hogy tanácstalanul állnak egy digitális ügyfélkapunál, bátran segítsünk nekik megérinteni a képernyőt. Hiszen az idősek is gyakran megérintenek minket...

Forrás: Somogy Tv

Vissza
2011.
április
27. 22:00

102 évesen ment nyugdíjba az USA legaktívabb nagyija

102 évesen ment nyugdíjba az USA legaktívabb nagyija Sally Gordon dolgozott modellként, titkárnőként az utóbbi 27 esztendőben pedig bírósági teremőrsegédként szorgoskodott, egészen néhány nappal ezelőttig.
Tovább
2011.
április
09. 21:11

92 évesen futotta le a maratoni távot

92 évesen futotta le a maratoni távot Gladys Burrill a 42 kilométeres távot 9 óra 53 perc alatt teljesítette. A néni - aki a nagyon találó Gladyator becenevet viseli - a Honolulu Maratont teljesítette. Burrill 86 éves kora óta fut rendszeresen, és állítja: az egészség és az állóképesség titka a pozitív gondolkodás.
Tovább
2011.
március
14. 09:46

99 évesen igényelte a visszahonosítást Ági néni

99 évesen igényelte a visszahonosítást Ági néni A megpróbáltatások képezhetik a hosszú élet titkát – véli a századik évébe lépett Eigel Ági néni. A gyergyószentmiklósi öregotthon lakója, az egykori pedagógus nemrég igényelte a magyar állampolgárságot.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART