2011.
április
06. 14:37

Egy idős néni vágta el Örményországot a külvilágtól

Címkék:
optikai kábel Egy 75 éves grúziai asszony vágta el azt a kábelt, amely az internet-összeköttetést biztosította a grúz főváros és Örményország egészének - adta hírül a Business Gruzija üzleti hírportál. A néni fémgyűjtésből, így többek között kábellopásból eredő pénzzel egészítette ki a nyugdíját.

Maga az incidens még az elmúlt hétfőn történt, amikor Örményország egész területén, illetve Tbilisziben több órára megszakadt minden internet-szolgáltatás. A grúz sajtó azonban csak most számolt be a történtekről, miután a rendőrség megtalálta és őrizetbe vette az elkövetőt.

Kiderült, hogy egy idős grúz asszonyról van szó, aki színesfémet keresett a földben, ám a remélt rézkábel helyett a vasút  üvegszálas vezetékét sikerült elvágnia egyetlen kapavágással. A néni bevallotta a tettét, amit azzal magyarázott, hogy kevéske nyugdíját fémgyűjtéssel próbálja kiegészíteni. A grúz belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az asszonyt idegen tulajdon megrongálásával, illetve nagy összegű károkozással vádolják, mely cselekményért akár egytől három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

Forrás: nepszava.hu
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART