2009.
december
01. 12:24

Egy mobil, ami olyan egyszerű, mint a vezetékes telefon

Címkék:
mobil telefon Egy osztrák telefongyártó Magyarországon is bemutatja azt a modelljét, amit pontosan olyan egyszerű használni, mint egy vezetékes telefont. A készülék ideális megoldás az ötvenen túli generációnak és azoknak, akik most kezdik a mobilozást.

Sok idős ember várt már egy olyan mobiltelefonra, amit pont olyan egyszerű használni, mint a már megszokott otthoni telefonokat. Ilyen az osztrák, szenior mobilokra szakosodott Emporia Telecom terméke. „Mobiltelefonunk egyedülálló a piacon, mert olyan egyszerű használni, mint egy vezetékes telefont”, mondja a cég ügyvezető igazgatónője Eveline Pupeter-Fellner. „Igen sok idős ember van, aki szeretne mobiltelefont, de fél, hogy túl bonyolult a használata. Ez egy egyszerűen kezelhető telefon, aminek nem lehet eltévedni bonyolult menüjében, mert minden alkalmazását csúszó kapcsolók irányítják. Az idős emberek nem játszani akarnak mobiltelefonjukon, hanem telefonálni.”

 

 

Kamera és zene lejátszása helyett ez a mobil kihúzható telefonkönyvével és ujjvéghez illeszkedő nyomógombokkal tűnik ki, melyeket kiegészít egy olyan kijelző, melyen a betűméret és a kontraszt a gyengén látók igényeihez illeszkedik.

A szenior mobiltelefon fejlesztése elismert kutató intézetekkel együtt zajlik. A fejlesztésben közreműködnek szenior szervezetek, orvosok és idősgondozó személyek.

Forrás: kutyu.hu

Vissza
2009.
november
16. 14:04

Barátságos számítógép

Barátságos számítógép Az Egyesült Királyságban Linux-alapú számítógépekkel bátorítják az időseket az internet tanulásra
Tovább
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART