2010.
november
08. 06:39

Egyelőre nem döntött a kormány a nyugdíjjárulék emeléséről

sárga csekk Nem került szóba a kormány vasárnapi, többórás ülésén a nyugdíjjárulék emelése - közölte a kormányfő szóvivője. Döntés született ugyanakkor arról, hogy az Európa 2020 stratégia keretében 2015-ig 400 ezerrel emelnék a foglalkoztatottak számát, illetve hogy Debrecenben 10 milliárd forintból új stadion épül.

Tárgyalt a kormány vasárnapi ülésén arról a korábbi vállalásának a megvalósításáról, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba vonulhassanak - mondta az estig tartó egyeztetés után a Független Hírügynökségnek a kormányfő szóvivője. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a nemzetgazdasági miniszter szerdán fogja a végleges javaslatokat ezzel kapcsolatban a kormány előtt bemutatni. A nyugdíjjárulék emeléséről - amelyből korábbi hírek szerint finanszírozták volna ezt - az ülésen nem esett szó.

A kormány emellett döntött arról, hogy Debrecen önkormányzatával közös projektcéget hoznak létre annak érdekében, hogy a városban felépülhessen a futballstadion és a helyi csapat rangos mérkőzéseken is tudja az ellenfelet fogadni. Erre a kormány két év alatt, két részletben 10 milliárd forintot szán.

10 év alatt 1 millió új munkahelyet hoznának létre


Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy ugyancsak döntés született arról, hogy az Európa 2020 Stratégia keretében a kormány 2015-ig 400 ezerrel kívánja bővíteni itthon a foglalkoztatottak számát. Ez beleillik abba a korábbi elhatározásba, hogy 10 év alatt 1 millió új munkahelyet hoznának létre.

A gázárral kapcsolatban a kormány a nemzeti fejlesztési minisztertől kért tájékoztatást, és arról határozott, hogy a következő ülésein is foglalkozik a kérdéssel.

Vissza
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART