2012.
március
26. 11:52

Egyelőre nem vonják vissza az Arany alkony engedélyét

Címkék:
Arany alkony Felfüggesztették az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyének visszavonását, miután a főváros fellebbezett az ügyben - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága.

Mint közölték, a Fővárosi Szociális és Gyámhivatal azzal indokolta a korábbi köztes végzés felfüggesztését, hogy a főváros nem tud ilyen szűk határidőn belül, április 1-jéig gondoskodni a rászorultakról. Az önkormányzat jelezte, bíznak abban, hogy kellő idő jut majd a felkészülésre, és az ellátottak érdekét legjobban szolgáló megoldás megtalálására.

Köszönetet mondtak annak a 19 egyházi és civil fenntartónak, amelyek segítségként férőhelyet ajánlottak fel az idősek elhelyezésére, és külön megköszönték a Magyar Református Egyháznak a 200 férőhely felajánlását.

A Fővárosi Szociális és Gyámhivatal április 1-i hatállyal vonta vissza az Arany Alkony Idősek Otthonai működési engedélyét, amelynek fő indoka az volt, hogy a fenntartó Kálvin János Presbiteri Misszió és a tulajdonosok, a Medicatus cégcsoport között nem jött létre ingatlanbérleti jogviszony. A gyámhivatal a fővárost kérte fel, hogy gondoskodjon a rászoruló 840 idős ember ellátásáról, ám az önkormányzat megfellebbezte a határozatot, arra hivatkozva, hogy 15 nap nem elég a megfelelő ellátás megszervezésére, a jogvita megoldására, valamint jogszerű döntések meghozatalára.

A főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kérte az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé: legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére. Az önkormányzat álláspontja szerint az Arany Alkony otthonokban maradni kívánó idős emberek ellátásának biztonságát az szolgálná, ha a tulajdonos Medicatus Kft. és társai, vagy az általuk létrehozott Kht. tartaná fenn az intézményeket, így megszűnne az engedély visszavonását okozó jogvita.
 

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART