2012.
december
22. 09:21

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Címkék:
esztergomi bazilika Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Paskai László bíboros mutatja be az ünnepi szentmisét - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala.

Erdő Péter december 25-én 10 óra 30 perckor tart ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában, majd szintén karácsony első napján celebrál szentmisét a fogva tartottaknak a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben. A bíboros december 26-án tartja a hallássérültek szentmiséjét a fővárosi piarista Kalazanci Szent József kápolnában.

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban - tudatta a Tiszántúli Református Egyházkerület hivatala.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy december 25-én 11 órakor a Deák téri evangélikus templomban hirdet igét.

A Sant' Egidio Közösség ünnepi asztalnál lát vendégül karácsony első napján szegény, utcán vagy szociális otthonban élő időseket a budapesti jezsuita Párbeszéd Házában. Előtte délben a szervezők és a meghívottak közösen vesznek részt a Jézus Szíve-templomban tartott szentmisén, amelyet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök mutat be.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART