2011.
május
01. 11:27

Egymillióan II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartásán

Címkék:
boldoggá avatás XVI. Benedek pápa vezetésével megkezdődött vasárnap reggel tíz órakor a néhai II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartása. A ceremónián először a volt egyházfő életének főbb állomásait idézték fel, majd XVI. Benedek egy imával avatta boldoggá elődjét. Fél egykor a pápa, majd utána a zarándokok róhatják le tiszteletüket II. János Pál koporsója és ereklyéje előtt a Szent Péter székesegyházban.

Több mint egymillió ember vesz részt Rómában a boldoggá avatási szertartáson - közölte az olasz főváros rendőrsége. A beszámoló szerint a szertartást nem csak a kifejezetten a szertartásra Rómába érkezett külföldi zarándokok követik figyelemmel, hanem sok olyan turista is, akik a vasárnap esti hagyományos munka ünnepe-koncert miatt látogattak az olasz fővárosba.

A boldoggá avatási ünnepségen 87 nemzetközi delegáció vesz részt, beleértve az Európai Unió küldöttségét, amelynek tagja Herman Van Rompuy, az unió elnöke, a néhai pápa honfitársa, Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, valamint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A Vatikánba utazik a magyar kormány küldöttsége is, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vezet.

Forrás: nepszava.hu

Vissza
2011.
április
30. 16:48

Vasárnap avatják boldoggá II. János Pál pápát

Vasárnap avatják boldoggá II. János Pál pápát Kiemelt figyelmet szentel a közmédia II. János Pál pápa boldoggá avatásának. A budapesti Szent István téren kivetítőn közvetítik a ceremóniát.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART