2011.
július
06. 07:49

Egyre szexisebbek az 50 feletti nők

Címkék:
divatbemutató Az 50 évnél idősebb nők mindössze harmadát tartja vissza manapság a trendi holmik viselésétől az életkora.

A brit Saga magazin felmérésében 4540, 50 és 74 év közötti nőt kérdeztek ki öltözködési szokásairól. Kiderült, hogy többségük előszeretettel visel olyan trendi ruhákat és kiegészítőket, amelyeket a nála 20-30 évvel fiatalabb nők is hordanak. Szeretik az ujjatlan felsőket, a maxiruhát, a farmert és a háromnegyedes nadrágot, minden ötödik megkérdezett rendszeresen hord leggingszet, közel 20 százalékuk pedig a mai napig is bikinit húz, ha strandra megy. A miniszoknyát és a „hasvillantós” topot viszont jellemzően már nem vállalják be.

A trendi 50 feletti nők példaképei az olyan örökifjú hírességek, mint Helen Mirren, Susan Sarandon, Jane Fonda, vagy épp Twiggy. „Többé már nem az élekor határozza meg a nők öltözködési stílusát. Azt akarják viselni, ami jól áll nekik” – magyarázta Emma Soames, a Saga magazin főszerkesztője. A tanulmány szerint a nők kétharmada elsősorban az életstílusához igazítja az öltözködését, tízből négyen a testsúlyuknak megfelelően választanak, és mindössze 6 százalék válaszolt úgy, hogy számára mások véleménye a legmeghatározóbb.

Forrás: Nők Lapja Café

Vissza
2011.
február
20. 06:52

Idős modellek járták a New York-i divathét kifutóját

Idős modellek járták a New York-i divathét kifutóját Modern Muses vagyis Modern Múzsák volt a magyar származású tervező, Adrienne Vittadini bemutatójának a címe a New York-i divathéten, amelyben azzal lepte meg a világot, hogy nem fiatal és nagyon vékony modelleken mutatta be a ruháit, hanem a modellszakmából kiöregedett, de ismert és szép modelleken. A helyszíni beszámolók szerint a hatás elsöprő volt, különösen, hogy már egy pár napja tart a divathét, és a nézők kezdenek ráunni az egy síkon mozgó modellekre.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART