2012.
január
10. 21:15

Egyre több idős ember ismerkedik a számítógéppel a XVI. kerületben

Címkék:
számítógépes nagyi Egyre több nyugdíjas jelentkezik a XVI. kerületi önkormányzat Kattints, nagyi! elnevezésű számítógépes tanfolyamára; az első fél év valamennyi csoportja megtelt - közölte Csomor Ervin alpolgármester.

 Az alpolgármester elmondása szerint a kerületi önkormányzat számos programot indított az időseknek, így például térítésmentesen végeznek különböző kisebb ház körüli munkákat, olcsó szakembereket ajánlanak vagy orvosi vizsgálatra viszik őket.


Hozzátette: ezek sorába illeszkedik az a múlt szeptemberben indult program, amelyben alapfokú számítógépes ismereteket oktatnak a jelentkező nyugdíjasoknak.
Az időseket megtanítják az elektronikus levélírásra, az internethasználatra, megismertetik őket a veszélyekkel, továbbá az online fizetés menetét is elsajátíthatják - mondta Csomor Ervin.


Megjegyezte: a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés, tavaly 122-en vettek részt az önkormányzat által finanszírozott tanfolyamon, idén pedig már 190-en jelentkeztek, így az első fél év valamennyi csoportja megtelt.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART