2011.
október
12. 14:45

Egyre több idős embert lopnak meg Szombathelyen

Címkék:
rendőrség logo Az idén eddig több mint hatvan esetben fordult elő, hogy idős embereket úgy loptak meg, hogy az elkövetők az önkormányzat dolgozójának, szociális munkásnak, díjbeszedőnek, gázóra-leolvasónak vagy rendőrnek adták ki magukat, úgy jutottak be a sértettek lakásába - mondta Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya.

A rendőrség elfogott egy 21 éves szombathelyi nőt, aki számos ilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, kezdeményezték az előzetes letartóztatását, de mivel nemrég született gyermeke, a bíróság csupán lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben, szabadlábon védekezhet - tette hozzá.

A nő azóta is több hasonló bűncselekményt követett el, jelenleg is gyanúsítotti kihallgatása folyik, naponta károsít meg társaival idős embereket, az általa okozott kár már meghaladja a 9,5 millió forintot - sorolta a kapitány.

Horváth Ottó őrnagy, a Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság felderítő alosztályának vezetője elmondta: a tolvajok gyakori módszere, hogy becsöngetnek egy idős emberhez azzal, hogy nem tudnak bejutni a lépcsőházba, és amíg leér ajtót nyitni, a lépcsőházban megbújó társ bemegy a nyitva hagyott lakásba.
Egyre többször fordul elő az is, hogy áldozatukat a kórház vagy a rendelőintézetek előtt szemelik ki a tolvajok, elhitetik velük, hogy például közgyógyellátási igazolványra jogosultak, elkísérik őket a lakásukra, és amíg az idős emberek a papírok kitöltésével bajlódnak, meglopják őket.

Volt példa arra is, hogy gyógymasszőrnek adták ki magukat a tolvajok, meg is masszírozták a rászedett kuncsaftot, és az csak később vette észre, hogy levetetett ékszereivel együtt távoztak. Egy másik esetben magukat rendőrnek kiadó személyek csöngettek be azzal, hogy a postást figyelik, aki hamis pénzt hozott, a károsult nyugdíját pedig bűnjelként "lefoglalták".
Hollósi Gábor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rendőrség minden eszközzel igyekszik felhívni a figyelmet a fokozott óvatosságra, hiszen a tolvajok kifogyhatatlanok az ötletekből.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
január
16. 12:17

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat Pénteken napközben, néhány perccel azután, hogy a postástól átvette nyugdíját, azzal csengettek be egy 79 éves nyíregyházi nénihez, hogy az önkormányzattól krumplit hoztak.
Tovább
2010.
március
04. 19:23

Idős jászberényiek, vigyázat!

Idős jászberényiek, vigyázat! A jászberényi rendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy jó minőségű hamis 10.000 forintos bankjegyek „járják” Jászberényt.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2011.
szeptember
15. 18:03

Idősek kirablói rács mögött!

Idősek kirablói rács mögött! Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön egy férfit és egy fiút, akik az elmúlt napokban több idős embert is kiraboltak Nagykanizsán - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART