2011.
június
01. 09:01

Egyre többen az önkéntes pénztárakban

Címkék:
malacpersely Az önkéntes nyugdíjpénztárak megsínylették a magánpénztári "államosítást". A válságban csökkenésnek indult létszámuk tovább apadt és a beérkező pénz is vékonyabban csorgott. Az önkéntes pénztáraknál azonban a jelenlegi nyilatkozatok alapján mintha a csökkenő trend kezdene megváltozni.

Jelentősebb érdeklődést tapasztalunk, a VIT-nél megnövekedett a más, kedvezőtlenebb hozamú pénztárból hozzánk átlépők száma − állította Pellei József, a pénztárak vezetője. Az Aranykornál az előző évi adatokkal összevetve a taglétszámnál stagnálást tapasztalnak, a bevételek és a vagyon vonatkozásában viszont a számok meghaladják az előző év hasonló időszakában realizált értékeket.

Az MKB önkéntes pénztáránál ellentétes a folyamat. A múlt évhez képest több az új belépő − tájékoztatta a Napi Gazdaságot Lehoczky László, a pénztárak vezetője, aki szerint a dinamika ugyan elég meggyőző, de abszolút számban kifejezve az új belépők száma még kisebb a reméltnél. A pénztár vagyona pedig az év végihez képest változatlanul 88 milliárd forint, az egy főre jutó vagyon továbbra is 900 ezer (ez a pénzintézeti hátterű nyílt pénztárak között igen magasnak minősíthető). A nyugdíjrendszer jelentős átalakulása magával vonja az öngondoskodás szükségszerű erősödését, a nyugdíjcélú megtakarítások iránti igény növekedését − nyomatékosította Ludvai Judit, az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató vezérigazgatója. Az Aegon önkéntes kasszájánál a taglétszám és a vagyon is az előző évekhez tapasztaltnál valamelyest dinamikusabban nőtt eddig az idén.

Forrás: Index

Vissza
2011.
február
01. 14:33

A békés nyugdíjhoz havi 45 ezret kellene félretenni

A békés nyugdíjhoz havi 45 ezret kellene félretenni Bár az elmúlt évek gazdasági eseményei miatt a magyar lakosság megtakarítási hajlandósága nőtt, a képessége csökkent. Egyre kevesebb ember és egyre nehezebben tud félretenni. Ugyanakkor ez az év nemcsak a megtakarítási hajlandóság, hanem a megspórolható összegek növekedését is hozhatja – derül ki az Aviva Életbiztosító tavaly év végén készült kutatásából.
Tovább
2011.
február
07. 11:31

A nyugdíjfolyósító feje nem fő az alkotmánybírák miatt

A nyugdíjfolyósító feje nem fő az alkotmánybírák miatt Nem készült az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) arra, ha az Alkotmánybíróság aggályokat fogalmazna meg, vagy hatályon kívül helyezné a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvényt - közölte az ONYF főigazgatója.
Tovább
2011.
március
16. 10:05

Nyugdíj - Ha korán kezdjük, könnyebb lesz

Nyugdíj - Ha korán kezdjük, könnyebb lesz A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is , mondta egykoron Woody Allen. Mindez nyugdíjas éveinkre is áll, azaz ha életünk e szakaszát nem akarjuk nélkülözésben tölteni, tanácsos korán elkezdeni a takarékoskodást.
Tovább
2011.
február
25. 12:06

Nyugdíj: a biztonsághoz több kell

Nyugdíj: a biztonsághoz több kell Akár visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe, akár a nyugdíjpénztári tagságot választotta, a lakosság valamennyi rétegének szüksége lesz további megtakarításokra ahhoz, hogy a nyugdíjas éveiben biztonságban érezhesse magát és családját is.
Tovább
2011.
február
23. 19:34

Nyugdíj: Több év késéssel épül ki a 3,5-ik pillér

Nyugdíj: Több év késéssel épül ki a 3,5-ik pillér Néhány hete indult az első magyarországi foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató, a hazai piacon még négy-öt hasonló cégnek lehet helye. A szolgáltatásra elsősorban a multik és a családi vállalkozások lehetnek vevők.
Tovább
2010.
október
15. 19:50

Nyugdíjas kor... felkészültünk rá?

Nyugdíjas kor... felkészültünk rá? Ahogy telnek az évek egyre csábítóbbnak tűnnek a nyugdíjas évek nyugodt ritmusú pillanatai? A reggeli újság fotelben olvasgatása az időjárás jelentés alatt? Jól hangzik – ám nem biztos, hogy valóban ennyire élvezné dédelgetett álmát, a nyugállományt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART