2011.
szeptember
14. 13:54

Egyre többen lépnek ki az önkéntes nyugdíjpénztárakból

Címkék:
malacnyugdíj Egyre többen hagyják el az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a második negyedévben majdnem 40 százalékkal többen vették fel járandóságukat, mint az azt megelőző három hónapban - cikkezi a Napi Gazdaság.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint az idei második negyedévben ismét gyorsult az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának visszaesése. Három hónap alatt majdnem ötezren kerültek ki a szektorból, szemben az első negyedévi kevesebb mint négyezerrel.

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a kasszák mintegy 21 ezer főnek mondhattak búcsút. A második negyedévben majdnem 40 százalékkal többen vették fel járandóságukat, mint tették azt 2011 első három hónapjában, ugyanakkor a tagdíjbevételek 2010 azonos időszakához képest már némiképp nőttek. A pénztárak által kezelt vagyon viszont így is csökkent a 2010 végi értékhez képest.

Az önkéntes egészségpénztáraknál közben emelkedett a taglétszám, bár a tavalyi azonos időszak szintjéhez képest egyértelmű az elmaradás. A befizetések összege is kissé mérséklődött 2010 első félévéhez viszonyítva.

Meglepő módon az önkéntes nyugdíjpénztáraknál is többen követelték a reálhozam kifizetését, sokan akadnak ugyanis, akiknél összemosódik, hogy magán- vagy önkéntes ágról van-e szó.

Forrás: HR Portál

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART