2010.
március
02. 09:51

Egységesen befagyasztanák a görög nyugdíjakat

Címkék:
görögország Görögországban befagyasztanák minden nyugdíjas ellátmányát idén az ország munkaügyi miniszterének javaslata szerint.

A görög munkaügyi miniszter egy rádióműsorban hétfőn azt mondta, hogy a javaslatot - miszerint befagyasztanák a görög nyugdíjasok ellátmányát - már közölték a pénzügyminiszterrel. Görögországban GDP-arányosan 12,7 százalékra duzzadt az államháztartási hiány tavaly, amit három év alatt fokozatosan akarnak csökkenteni az Európai Unió által előírt 3 százalékra.

A görög kormány néhány hete jelentette be, hogy a deficit leszorítása céljából egyebek között befagyasztja a havi 2 ezer euró feletti nyugdíjakat, az ezalatti ellátmánnyal rendelkezőkét viszont a várt infláció mértékével, 1,5 százalékkal emeli. A görög munkaügyi miniszter nem sokkal azután tett javaslatot minden nyugdíj idei befagyasztására, hogy Olli Rehn, a gazdasági és pénzügyi területért felelős EU-biztos jelezte, a kormánynak további intézkedéseket kell tennie az államháztartási hiány csökkentése céljából.

Forrás:hvg.hu

 

Vissza
2010.
február
25. 09:17

A románok baja is meggyűlik a nyugdíjakkal

A románok baja is meggyűlik a nyugdíjakkal Románia vagy megreformálja a nyugdíjrendszerét, amely jelenlegi formájában tarthatatlan, vagy adókat emel - ez a következtetése annak az elemzésnek, amelyet a Román Akadémiai Társaság elnevezésű civil szervezet gazdasági elemzői állítottak össze.
Tovább
2010.
február
24. 19:51

Nyugdíjasok tüntettek Franciaországban

Nyugdíjasok tüntettek Franciaországban Hét szakszervezet felhívására nyugdíjasok ezrei vonultak szerdán utcára Párizs mellett mintegy ötven francia városban, nyugdíjemelést és az egészségügyi ellátások biztosításának garantálását követelve.
Tovább
2009.
december
09. 10:16

Szlovákia is öregszik

Szlovákia is öregszik Öt éven belül kiegyenlítődik a fiatalok és az idősek aránya a szakértők szerint - a folyamatot csak a születések számának növekedése lassítaná. Az átlagéletkor az utóbbi 15 évben két évvel nőtt, száz fiatalra már most is nyolcvan idős jut.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART