2010.
január
31. 19:20

Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak

Címkék:
mesterházy A nyugdíjasokat megszólító kampányígéretek hosszú sorát sorolta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, a párt Nyugdíjas Szolidaritás című rendezvényén, 800-900 nyugdíjas előtt. A politikus többek között szigorúbb büntetést ígért az idősek ellen elkövetett bűncselekmények után, és egyszeri, 75 ezer forintos támogatást helyezett kilátásba a megözvegyülőknek.

Nyugdíjas szolidaritás címmel tartott rendezvényt az MSZP vasárnap Budapesten. A párt miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila a rendezvényen azt ígérte: az MSZP évente megduplázná a méltányossági nyugdíjkassza összegét, a megfelelő gazdasági növekedés mellett az infláció felett emelné a nyugdíjakat, folytatná a nyugdíjkorrekciós programot, megtartaná a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét és egyszeri 75 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást adna azoknak az átlagnál kevesebbet kereső nyugdíjasoknak, aki megözvegyülnek.

Mesterházy szerint a szocialisták tervei között szerepel a Büntető törvénykönyv módosítása is, amely szigorúbban büntetné az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket. A kormányfőjelölt azt is megígérte, hogy a párt több üdülési csekket adna a nyugdíjasoknak és támogatná egyebek mellett az idősek internetes képzését.

A nyugdíjasok nem statisztikai adatok, és meg kell őket védeni - jelentette ki Mesterházy. A nyugdíj a választási kampány egyik központi témája, a Fidesz és az MSZP egymást vádoló állításairól és azok igazságtartalmáról itt olvashat részletesen.

A Millenáris Teátrumban tartott rendezvényre a szervezők szerint 800-900 nyugdíjas ment el. Mesterházy a rendezvényen egy csokor virágot nyújtott át a rendezvényen jelen lévő édesanyjának, majd - hasonlóan Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő régi fellépéseihez - ő sem a pulpituson felállított állvány mögül beszélt hanem az első és oldalsó sorok között sétálva.

Mesterházy a rendezvényen aláírta az MSZP által indított aláírásgyűjtő ívet is. Az íven az MSZP azt kérdezi a választókról: egyetértenek-e azzal, hogy ne lehessen 70 évre emelni az alapnyugdíj kifizetésének korhatárát; hogy ne valósulhasson meg az az elképzelés, amely 15-20 százalékkal csökkentené az újonnan nyugdíjba vonulók öregségi nyugdíját; továbbá hogy az éves nyugdíjemelést a jelenlegi rendszerben számolják ki, azaz megfelelő mértékű gazdasági növekedés esetén a nyugdíjakat az inflációt meghaladó mértékben kelljen emelni.

Forrás:origo

Vissza
2010.
január
24. 14:35

"Nem értjük a pánikot"

"Nem értjük a pánikot" Ha a nyugdíjasok úgy gondolják, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t! Az MSZP azt kéri a Fidesztől, ne mutogasson rájuk úgy, mintha a szocialisták ötlete lett volna svéd nyugdíjmodell bevezetése, mert ha így lett volna, akkor már bevezetették volna.
Tovább
2010.
január
15. 15:40

Elindult az Idősek Akadémiája

Elindult az Idősek Akadémiája Az Idősügyi Nemzeti Stratégia megismertetésére országos kampány indult a héten; három hónap alatt valamennyi megyében képzéseket tartanak, ahol a különböző szervezetek vezetői információt kaphatnak a stratégiáról.
Tovább
2010.
január
21. 08:44

Kinek higgyenek a nyugdíjasok?

Kinek higgyenek a nyugdíjasok? A pártoknak szükségük van a hárommillió nyugdíjas szavazatára. A szocialisták szerint a Fidesz svéd modellt kíván bevezetni: ennek lényege, hogy csak annyi nyugdíjat fizetnének, amennyi a nyugdíjkasszába beérkezik. Ez pedig évi 600 milliárddal lenne kevesebb, mint jelenleg. Az MSZP szerint így 15-20 százalékkal csökkenne az ellátás. A Fidesz állítja, a kormánypárt nem mond igazat, s ők éppen a nyugdíjak értékének megtartását ígérik. De miért ilyen fontos a pártoknak a nyugdíjasok szavazata?
Tovább
2010.
január
27. 10:48

Mi ez a hisztéria a nyugdíjak körül?

Mi ez a hisztéria a nyugdíjak körül? Mi a baj a nyugdíjrendszerrel? Mi az a svéd modell? Van-e előnye vagy hátránya rám nézve? Miért utaznak a nagy pártok a nyugdíjasokra? Még több kérdésére is választ kaphat alábbi cikkünkből. Kisokos azoknak, akik nyugdíjszakértők szeretnének lenni, de még nem azok.
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2010.
január
10. 09:34

Szijjártó: a Fidesz megvédi a nyugdíjasokat

Szijjártó: a Fidesz megvédi a nyugdíjasokat A Fidesz meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és olyan gazdaságpolitikát folytat majd, amely megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi az állami nyugdíjalapot - jelentette ki Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART