2009.
november
11. 12:10

Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik az idősebbek PC-használatát

Címkék:
számítógépeznek Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik Nagy-Britanniában a 65 év felettiek PC-használatát, akik közül több mint 6 millióan még egyszer sem vették igénybe az internetet.

A SimplicITY, azaz az egyszerűségre keresztelt szoftver a számítógép leggyakrabban használt alkalmazási területeire irányítja a felhasználót. A képernyőn mindössze hat jól látható ikon található, amelyek például a levelezőrendszert, a csevegőprogramot vagy a böngészőt nyitják meg. A gép használatát a rendszerrel telepített 17 oktató videó is segíti.

A nyílt forráskódú Linux operációs rendszeren alapuló számítógépeket postai megrendelés alapján készítik, és két héten belül szállítják - olvasható a BBC hírportálján.

A rendszer lényege, hogy a Windowsnál megszokott bejelentkező képernyők és a különböző "rejtett" almenük helyett a fontosabb funkciók azonnal, jól elkülönített gombok formájában jelenjenek meg.

A rendszer lelkét jelentő szoftver a www.eldy.eu oldalról ingyen letölthető, így a már meglévő Windows vagy Linux alapú számítógépek is átalakíthatók az idősebbek számára.

A brit kormány felmérése szerint a világhálóhoz még nem csatlakozott idősek évente több száz fonttól esnek el azzal, hogy nem spórolhatnak az internetes vásárlásokkal, és lemaradnak a szolgáltatók, bankok online kedvezményeiről.

Forrás: prim.hu

Vissza
2009.
október
23. 21:04

Jó memória minden életkorban

Jó memória minden életkorban Nem kell beletörődnünk abba, hogy egyre több dolgot felejtünk el, hogy például nem találjuk a kulcsot, vagy nem tudjuk, miért jöttünk a boltba. Bármilyen korúak vagyunk is, tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen az emlékezőképességünk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART