2012.
november
22. 18:19

Egyszerűsödik a szociális ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés

Címkék:
EMMI Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a szociális ellátások igénylése, megállapítása és folyósítása az idősek, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékkal élők és hozzátartozóik számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.

Egyebek mellett az öregségi, a szülői és az özvegyi nyugdíj, valamint az árvaellátás igénylése, elbírálása és folyósítása terén csökkennek az adminisztrációs terhek, továbbá az ügyintézési út lerövidítésével, az eljárásban résztvevők számának csökkentésével és a szélesebb körű tájékoztatással könnyebb lesz a szolgáltatások elérése - tájékoztatott az államtitkárság.

Mint írták, a nyugdíj-biztosítási szervek korszerűsítik nyilvántartásukat, így lehetővé válik, hogy rövid idő alatt teljesíthessék a biztosítottak ellátás, illetve igazolás iránti igényeit.

Magyarországnak számos állammal van kétoldalú szociális biztonsági egyezménye, az egyezmény alapján nyugdíjban, nyugdíjrészben részesülők számára megteremtik a közvetlen utalás lehetőségét a lakóhely szerinti államba - emelték ki.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART