2011.
április
10. 09:41

Einstein lépésszámlálója az öregedést méri

Címkék:
Einstein Bizonyára Ön is ismeri Einstein relativitáselméletének lényegét. Röviden és túlzottan egyszerűen elmagyarázva, illetve kiragadva azt az aspektusát, amelyre most szükségünk lesz, Einstein azt mondta, hogy a mozgó tárgy szemszögéből az idő lassabban telik, mint a mozdulatlanéból. Magyarul a mozgásban lévő dolog lassabban öregszik, mint a mozdulatlan.

Ezt az elméletet ülteti át a gyakorlatba az Apple AppStore-ból ingyen letölthető Eintsein's Pedometer, vagyis Einstein lépésszámlálója.

Kezünkbe vesszük az iPhone-t,, a program GPS-en keresztül figyeli, hogy mennyit mozgunk (nyilván az iPhone-nal együtt) és az eltelt időt a megtett mozgásunk mennyiségéhez és sebességéhez igazítva számolja ki, hogy mennyi időt spóroltunk, kvázi mennyi idővel vagyunk fiatalabbak, mintha egy helyben ücsörögtünk volna.

Persze Einstein itt inkább a számunkra egyelőre elérhetetlen fénysebesség-közeli sebességekre gondolt, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha az eredménye több év után is csak egy nanosecundum töredéke.

Forrás: Hír24

Vissza
2010.
november
18. 11:07

Mérje meg, milyen öreg!

Mérje meg, milyen öreg! Vajon korunknak megfelelő-e az agyműködésünk, a szívműködésünk, az érrendszerünk, az idegállapotunk? Jogos a kíváncsiság, mivel kutatók szerint a szervezet mentális leépülése egyeseknél már 30 éves kortól megkezdődhet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART