2013.
július
16. 17:02

Eladják Brinkmann professzor klinikáját

Címkék:
Schwarzwaldklinik Eladják A klinika (Die Schwarzwaldklinik) című tévésorozatból ismert fekete-erdei épületet, amely nyolcadik éve üresen áll. Az utolsó bérlő 2005-ben költözött ki a leromlott állapotú ingatlanból, amelyet azóta árult a tulajdonos, a Baden-Württemberg tartományi nyugdíjbiztosító társaság.

A Freiburghoz közeli Glottertalban álló hatalmas épület új tulajdonosa az utolsó bérlő lesz, egy kórház-üzemeltető társaság. A vállalkozás gyermek- és családrehabilitációs intézetet működtetett a műemléki védettség alatt álló épületben, és 2005-re felépített mellette egy új szárnyat, a régi ház így feleslegessé vált. A cég azonban terjeszkedik, egy pszichoszomatikus betegségeket kezelő klinikát alakít ki a szanatóriumnak épült erdei villában.

A szerződést napokon belül véglegesítik. A felek a vételárat nem közölték, az azonban tudható, hogy az új tulajdonos 4 millió eurót (csaknem 1,2 milliárd forintot) fordít a Magyarországon Brinkmann professzor klinikájaként ismert ötemeletes épület felújítására.

A villa a kórházsorozatban csak a külső felvételek kulisszája volt, a klinika falain belül zajló jeleneteket egy hamburgi stúdióban vették fel.

A 70 részes sorozat Németországban a ZDF közszolgálati televízión futott a nyolcvanas évek második felében, de még mindig igen népszerű. A ZDF 42 országba adta el a sugárzási jogot. Ezzel A klinika a Derrick-sorozat mögött a mainzi tévétársaság második legnépszerűbb exportcikke.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART