2012.
április
26. 21:30

Elektronikus vagyonvédelem - Tények és tévhitek

Címkék:
biztonsági kamera Nincs ma Magyarországon olyan ember, aki ne találkozott volna az üzletek, utcák, otthonok falain elhelyezett kamerákkal, riasztókkal. Az életünk részeivé váltak ezek a néha indiszkrét eszközök.

Sokaknak sok bosszúságot okoznak, másoknak a pénztárcájukat kímélik. Lehet gondolni rájuk utálattal, vagy meleg szívvel, de egy biztos: Kevesen vannak, akiknek ne volna véleményük.

- Kamukamerák: Sokan úgy gondolják, hogy mivel ma Magyarországon, a szabálysértésekről, és
bűncselekményekről készült felvételek nem bírnak bizonyító erővel, ezek bőségesen elegendőek az elrettentéshez.

Cáfolva! A megfelelő minőségű rendszerek által készített felvételek, melyeken az elkövető, és/vagy a sértett felismerhető, bizonyító erejűek!

- A semmit nem érő riasztók: Hallottunk már megannyi szóbeszédet, a működő riasztó mellett tevékenykedő tolvajokról, és arról, hogy ők mindig egy lépéssel előrébb járnak, a telepített rendszerünk puszta pénzkidobás.

- Cáfolva! Egy körültekintően tervezett, minőségi elemekkel szerelt riasztó „hekkelése” nem nehéz, hanem lehetetlen feladat, még a tervezői számára is. A szóbeszédek gyakran negatív, panaszkodó hangulatúak, a hatás kedvéért sokan rátesznek egy lapáttal.


Olcsó, és rossz. Megéri?

- Drága, szervizigényes, és problémás: Milliókba kerül, ha nem, akkor gyakran elromlik, ott kell előtte ülni, és figyelni, kezelése bonyolult, könnyű elállítani.

- Cáfolva! Megbízható, és logikus, kézenfekvő kezelésű rendszerek már 71.000 Ft-tól elérhetőek a Zentasec kft kínálatában. Kiszállási díj, rejtett költségek, és problémák nélkül, az ország bármely pontján. Murphy szerint, ami elromolhat, az el is romlik. Mi ettől nem félünk, ezért 1év teljes körű garanciát vállalunk.

- Kicsit olcsóbban, sokkal rosszabbul: Tagadhatatlan, hogy a piac telítve nagyon távol keleti, megdöbbentően olcsó, ismeretlen fogalmakkal, és paraméterekkel teleaggatott csomagolású termékekkel. Olykor még némi komikum is felfedezhető az apróhirdetési rovatok hasábjain. Olyan adatok, melyek ellentmondanak a logikának, és a józan „paraszti” észnek. 2-3 ezer forintért katasztrofális minőségű, gyakorlatilag használhatatlan termékeket kapunk, amelyet egyetlen cég sem fog nekünk felszerelni, a házilagos megoldások ebben az esetben pedig tovább rombolják, az egyébként is silány minőséget.

- Igaz! Ne adjon pénzt azért hogy elmondhassa, önnek van kamerája, vagy riasztója! A Magyar Biztosítók Szövetsége csak meghatározott márkák bizonyos típusait ismeri, és fogadja el. Biztosítási kárigényt bejelenteni csak ezekkel lehetséges! Lopások, rongálások, egyéb káresemények utólagos bizonyíthatósága csak minőségi rendszerekkel lehetséges!

A fentieket tükrében mindenkinek ott a kezében a döntés.

Forrás: richpoi.com

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART