2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Címkék:
bilincs A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.

Az elmúlt időszakban két miskolci lakásban, illetve egy gesztelyi házban támadtak meg nyugdíjasokat, később egy sárospataki ügyre is fény derült. Az első bűncselekményt még augusztus 27-én a hajnali órákban követték el Miskolcon. A tettesek rátörtek az alvó 70 éves nőre, akit bántalmaztak, majd 100 ezer forintos értékben ékszert és több mint 600 ezer forintnyi készpénzt raboltak el tőle. A második és harmadik eset szeptemberben történt. Gesztelyben a hónap közepén a hajnali órákban hajtották végre a rablást, ennek során az idős házaspárt lakásukban nemcsak bántalmazták, hanem meg is kötözték. Másnap Miskolcon csaptak le késő este, itt szintén kegyetlenül alkalmazták a kötöző zsineget saját otthonában egy idős nővel szemben. Az akkor még ismeretlen elkövetők gyorsak voltak és brutálisak - mondta el sajtótájékoztatóján a miskolci rendőrkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

Az elkövetők közül öten  előzetes letartóztatásban várják ügyük további alakulását. Ketten szökésben vannak, ketten szabadlábon védekeznek.
 

Vissza
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART