2010.
szeptember
13. 18:18

Elhunyt Szenes Iván

Címkék:
Szenes Iván Életének 87. évében hétfőn elhunyt Szenes Iván író, dalszövegíró, zeneszerző, érdemes művész - tudatta a család. Statisztikák szerint Magyarország egyik legtöbbet játszott szerzője.Könnyebb számbavenni, kinek nem írt dalszöveget, mint azt, kinek írt. Nevéhez kötődik például a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nemcsak a húszéveseké a világ, az Isten véled, édes piroskám, a Kislány a zongoránál vagy a Tölcsért csinálok a kezemből.

Legendás munkakapcsolat fűzte Hofi Gézához, akinek olyan, szállóigévé váló szövegeket írt, mint például a ˝Lazítani, próbálj meg lazítani! ... Kell egy kis áramszünet˝. Nevéhez fűződik a ˝Kicsit szomorkás a hangulatom máma˝ is.

1945-1948 között köztisztviselő, 1948-1949-ben a Világosság című lap munkatársa, 1949-1950-ben a Fővárosi Népszórakoztatási Intézet, 1951-1956 között a Vidám Színpad dramaturgja. 1956-1961-ben az Országos Cirkusz Vállalat varietéosztályának és szabadtéri színpadainak művészeti vezetője. 1961-1979 között a győri Kisfaludy és a József Attila Színház dramaturgja. 1979-től a Vidám Színpad dramaturgja, kabarék szerkesztője, menedzsere - összegzi életútját a Wikipénia szócikke.

Szenes Iván családi hagyomány folytatója. Édesapja, Szenes Andor író, színpadi és slágerszerző, nagybátyja, Szenes Béla író, újságíró. Unokanővére, Szenes Hanna mártírsorsú költőnő. Felesége, Kornai Marianne (Kornay Mariann) színésznő, lánya, Szenes Andrea riporter, korábban az MTV alelnöke.

Forrás: popháló

Vissza
2010.
január
01. 16:11

Búcsú Lehotka Gábortól

 Búcsú Lehotka Gábortól Van egy korosztály, amelynek az orgonamuzsika egyet jelent Lehotka Gábor nevével. Ez a kiváló művész életével példázta, milyen fontos, hogy a megtett út végén mindig visszaérkezzünk a kiindulási ponthoz.
Tovább
2010.
július
13. 06:50

Meghalt Kállai Ferenc

Meghalt Kállai Ferenc Elhunyt Kállai Ferenc Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze, a Nemzeti Színház örökös tagja, az egyik legnagyobb, legsokoldalúbb magyar színházi és filmes művész.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART