2013.
május
09. 17:26

Elindult a Lennon-busz

Címkék:
John Lennon és Yoko Ono Yoko Ono indította útjára Liverpoolból azt a zenebuszt, amely szerte Európában fiatalokat kíván segíteni abban, hogy elkészíthessék saját szerzeményeiket.

A John Lennonról elnevezett buszon - amely a Liverpooli Múzeum elől indult London érintésével a kontinensre - az érdeklődők workshopokon vehetnek részt, zenét szerezhetnek és vehetnek fel egy jól felszerelt stúdióban. Emellett videó-, valamint grafikai munkákat készíthetnek.

"A zene mindenki számára fontos ezen a bolygón. Úgy gondolom, a zene az, amely fiatalon tart engem is" - idézte a BBC hírszolgálata Lennon özvegyét, aki hozzátette, hogy "John nagyon elégedett lenne ezzel" a programmal.

Az európai zenebusz elindítása hasonló ahhoz a projekthez, amelyet Ono 16 évvel ezelőtt kezdett megvalósítani az Egyesült Államokban.

A busznak háromfőnyi személyzete van. Ellátogatnak iskolákba, főiskolákra, fesztiválokra. A fiatal zenészek számára rendezett workshopok ingyenesek. A stúdióban felvett zenei videók "sugárzásra készek".

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART