2011.
május
20. 16:53

Elítélték a rokkantsági nyugdíjjal csaló orvosokat

Címkék:
paraszolvencia Egy vádlottat letöltendő fogházbüntetésre, további tizenegyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla; az "orvosperként" ismertté vált ügy vádlottjai közül többen pénzért valótlan szakértői vélemény elkészítésével segítettek több embert is rokkantsági nyugdíjhoz.

Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője az ítélethirdetést követően az MTI-vel közölte: a valótlan szakvélemények kiállítása csak az ügy egyik része volt. További két vádlott - a miskolci Szent Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa és a helyettese - az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) okozott több mint tizenegymilliós kárt olyan fekvőbetegek színlelt felvételével, akik nem is jártak a kórházban.

Nagy László főorvosra 2 év 6 hónap letöltendő fogházbüntetést és egymillió forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság.

Forrás: nepszava.hu

Vissza
2011.
május
17. 22:09

Ősszel kezdődhet a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Ősszel kezdődhet a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata Nagy Anna szóvivő a keddi kormányülés után közölte: a tervek szerint az év második felében kezdődhet el a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, ami körülbelül 220 ezer embert érintene. Akár a felük is visszatérhetne a munka világába. Hozzátette: azokra, akik nem vagy csak segítséggel képesek magukat ellátni, nem vonatkozna a felülvizsgálat.
Tovább
2011.
március
24. 11:47

Rokkantak, özvegyek, árvák: így változtat a nyugdíjakon az új alkotmány

Rokkantak, özvegyek, árvák: így változtat a nyugdíjakon az új alkotmány Az új alkotmány-javaslat szövegének tervezete szerint fogyatékosság, özvegység, árvaság esetén "minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult" - írja a Népszava. A támogatás kifejezés - az ellátással szemben - rászorultsági kategória, aminek a szociális intézményrendszerben van a helye. Ez pedig azt jelenti, hogy megszűnhet vagy átalakulhat az özvegyi nyugdíj, az árvasági ellátás és a rokkantnyugdíj. A lap szerint arra lehet következtetni, hogy az új alaptörvény hatályba lépésétől rászorultsági alapon járnak majd ezek a pénzek.
Tovább
2011.
március
22. 08:17

Rokkantnyugdíjasok: állás is kellene a foglalkoztatáshoz

Rokkantnyugdíjasok: állás is kellene a foglalkoztatáshoz A kormány a tervek szerint százezer rokkantnyugdíjast szeretne visszaállítani a munkába: azokat, akik a nyugdíjaskort nem érték el, vagy kevésbé súlyos állapotúak.
Tovább
2011.
január
12. 09:51

Rokkantság és öröklés az új nyugdíjrendszerben

Rokkantság és öröklés az új nyugdíjrendszerben A társadalombiztosítási (tb) rendszerbe visszalépésre a jövőben kizárólag rokkantság esetén lesz lehetőségük azoknak, aki most a maradás mellett döntenek. Visszatérésükkor azonban csak a 2011. november 30-ig megszerzett szolgálati időt veszik figyelembe, ahogy öröklés esetén is.
Tovább
2011.
május
19. 09:20

Visszaút a munkába

Visszaút a munkába A kormány tervei szerint mintegy 100.000 embert lehetne visszavezetni a munka világába azok közül, akik most munkaképességük megváltozása miatt nyugdíjban, vagy más ellátásban részesülnek. Az érdekvédő szervezetek persze azt kérdezik, hogy hol vannak erre a célra alkalmas munkahelyek. A témáról Pósfai Gáborral, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatójával beszélgettünk annak apropóján, hogy egy felújított épületbe költözött a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART