2011.
december
16. 11:06

Elkapták az idős emberek kirablására szakosodott bűnözőket Borsodban

Címkék:
bilincs Mezőkeresztesen összesen hat házat rabolt ki rövid időn belül az a három felnőtt férfi és egy 14 éves fiatal, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. Az egyik helyen összesen ötszáz forintot vettek el egy idős embertől.

Mezőkeresztesen hat idős ember házra tört rá november 25. és december 10. között az a három felnőtt és egy fiatalkorú férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főként esti órákban tevékenykedő csoport tagjai a házak ajtaját beszakították, vagy rátámadtak a villanyóra lekapcsolása miatt kijövő sértettre, és így jutottak be a házba.

A legidősebb sértett egy 87 éves férfi, akit az ágyából rángattak ki a rablók, majd levetkőztették és bántalmazták. A legkisebb eltulajdonított érték mindössze ötszáz forint volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rablók legfiatalabbja alig múlt 14 éves, és az általános iskola öt osztályát végezte el. Gyermekkorú elkövetőként korábban hat alkalommal szüntették meg vele szemben a nyomozást "büntethetőséget kizáró ok miatt". A rablóbanda legidősebbje 43 éves, eddig 13 alkalommal volt büntetve, többszörös visszaeső. Egyebek mellett zsarolás, lopás, garázdaság, pénzhamisítás, ittas járművezetés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el.

Forrás: origo.hu

Vissza
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2011.
szeptember
15. 18:03

Idősek kirablói rács mögött!

Idősek kirablói rács mögött! Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön egy férfit és egy fiút, akik az elmúlt napokban több idős embert is kiraboltak Nagykanizsán - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Tovább
2011.
június
10. 10:34

Időseket toboroznak az átverős szűrésekre

Időseket toboroznak az átverős szűrésekre Egészségszűréssel járja az országot egy bútorkereskedő vállalkozás. A jelentkezőktől - ajándékért cserébe - legérzékenyebb egészségügyi adataikat is elkérik, de a "szűrés" csupán átverés - írja a Népszava.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART