2012.
május
12. 09:35

Elképesztő hírek az Arany Alkonyról

Címkék:
Arany Alkony Szándékosan küldték a halálba a lakókat az Arany Alkony idősotthonok Bánkút utcai házában; mindezt az újabb és újabb, négy-öt millió forintos belépési díjakért - állította a Hír TV Célpont című műsorában két volt dolgozó. A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, a csatorna szándékos emberölés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettesek ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A napilap cikkében - idézve a Hír TV műsorában elhangzottakat - az olvasható, hogy a volt dolgozók elmondása szerint a rákospalotai otthonban például nem adtak gyógyszert a rászorulóknak, felfekvéseket, tüdőgyulladást sem kezeltek megfelelően, de előfordult az is, hogy rácsukták az ajtót egy 90 éves emberre, aki elesett, s csak napok múlva nyitották rá újra. A legdurvább esetben egy áttétes rákosnak Algoflexszel, No-Spával kezelték a fájdalmát, de megesett olyan is, amikor az egyik betegnek, aki csak pépes ételt fogyaszthatott volna, egészben vagy nagyobb darabokra vágott almát adtak, amitől megfulladt - emlékezett vissza az egyik egykori alkalmazott.

A volt dolgozó azt is állította, hogy ha valaki meghalt, bement hozzá a főnővér, a szociális asszisztens, és eltulajdonították az értékeit.

A Hír TV és a Magyar Nemzet is kereste Fülöp Róbert vezérigazgatót, aki a televízió által felkínált nyilatkozat lehetőségével nem kívánt élni, a lapnak pedig nem tudták adni őt - írják.

A Hír TV információi szerint az ügyben a BRFK életvédelmi alosztálya eljárást indított.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART