2012.
december
14. 10:35

Elkezdődött a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciója

Címkék:
máltaiak Megkezdődött és a szerda esti zárásig tart a Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű országos karácsony előtti élelmiszer-gyűjtési akciója - közölte Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.

A SPAR-csoport 156 üzletében immár 16. alkalommal szerveznek karitatív gyűjtést, amelyben a Máltai Szeretetszolgálat több mint ezer önkéntese, köztük minden eddiginél több diák szólítja meg a vásárlókat azzal, hogy ha tehetik, vegyenek némi tartós élelmiszert a rászorulóknak is.

A szervezők elsősorban lisztet, tésztát, olajat, cukrot, konzerveket és édességet várnak, de hasznos ajándék lehet bármilyen olyan élelmiszer, amely karácsonyig eltartható. Az adományokat a pénztárak mögött felállított máltai pultoknál lehet leadni. Az összegyűjtött adományokat folyamatosan elszállítják az üzletekből.

A három évvel ezelőtti akció 150 ezer, tavaly pedig több mint 160 ezer kilogramm tartós élelmiszert eredményezett a hatnapos gyűjtés. A tavalyi adományokból több mint 35 és fél ezer, egyenként 4 ezer forint értékű ajándékcsomag készült.

Az adományokat még karácsony előtt kiosztja a Máltai Szeretetszolgálat, a csomagokat a karitatív szervezettől segítséget kérő emberek, rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, valamint a szervezet intézményeinek lakói kapják.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART