2012.
január
05. 00:45

Elköltik a maradék nyugdíjvagyont, ha nincs IMF-megállapodás

malacnyugdíj Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a The Wall Street Journal-nak azt mondta, hogy Magyarországnak vannak tervei arra az esetre, ha nem születik megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal egy hitelkeretről.

 Az NGM tisztségviselője azt mondta, ebben az esetben a korábbi EU-IMF hitelből megmaradt, a Magyar Nemzeti Banknál elhelyezett betétek rendelkezésre állnak. Az állam képes magát finanszírozni a Mol-pakett értékesítésével, valamint a megmaradt nyugdíjpénztári vagyonnal.

Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a The Wall Street Journal-nek úgy nyilatkozott: a kormány jelenleg vizsgálja a hitelkerettel kapcsolatos lehetőségeket, de nem lenne tragédia, ha nem születne meg az EU-IMF készenléti hitelmegállapodás.

 

Pleschinger megfogalmazása szerint minden lehetséges verziót megvitatnak és az ország számára legmegfelelőbb megoldást választják majd. Az államtitkár a WSJ-nek azt állította, a hitel hasznos lenne Magyarország számára, ugyanakkor az sem lenne tragédia, ha nem születne megállapodás.

Forrás: MTI/Világgazdaság Online

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART