2011.
augusztus
08. 12:02

Elmaradt a gazdasági összeomlás

Címkék:
Tőzsde Az eurózóna jegybankjának beavatkozása ellensúlyozta a Standard & Poors amerikát leminősítő, a piaci pánikot növelő lépését. Az európai tőzsdeindexek erősödnek, csakúgy, mint a közös deviza. Nincs új frankárfolyamrekord sem.

Stabilan, sőt kisebb emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, miután az Európai Központi Bank bejelentette: spanyol és olasz államkötvényeket kíván vásárolni.

A párizsi CAC és a londoni FTSE tőzsdeindex egyaránt csaknem 1 százalékkal emelkedett a pénteki záróértékéhez képest, a spanyol és az olasz börze irányadó mutatója pedig 2 százalék körüli mértékben erősödött hétfő délelőtt.

A Bloomberg adatai szerint a 10 éves futamidejű spanyol és olasz államkötvények hozama 70 bázisponttal csökkent, az euró 1,4385-re erősödött a dollárhoz képest a pénteki 1,4277-es kurzusáról.

Kis nyugalom

Éjszaka Ázsiában még a félelem volt az úr, miután pénteken a S&P megvonta az Egyesült Államoktól a lehető legjobb adós minősítését, és erre az ázsiai börzéknek volt módjuk elsőként reagálni. A japán Nikkei index 2,4, a dél-koreai Kospi 5 százalékot veszített értékéből.

Az eurózóna jegybankjának beavatkozása trendfordítónak tűnik egyelőre, miután a német DAX-index 13, a londoni FTSE pedig 10 százalékot veszített értékéből a múlt héten a BBC adatai szerint.

Nemzetközi elemzők ezzel együtt bizonytalan, ideges kereskedésre és az árfolyamok ugrálására számítanak a következő napokban.

Követtük a trendet

Korrigált a forint mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben hétfőn délelőtt, miután hajnalban ismét új rekordot ért el frank árfolyama – írja az MTI.

Az eurót fél tízkor 273,99 forinton jegyezték a kora reggeli 274,30-275,06 forintos, és a péntek délutáni 273,11 forintos árfolyam után. A svájci frank jegyzése 249,73 forintra mérséklődött hétfőn délelőtt, miután hajnalban 255 fölé, új történelmi csúcsra ért az árfolyam.

A BUX alulteljesíteni látszik: a tőzsdeindex csaknem 1 százalékos mínuszban volt hétfőn délelőtt.

Forrás: fn.hu
 

Vissza
2011.
augusztus
08. 08:06

Ma dől el a svájci frank sorsa

Ma dől el a svájci frank sorsa Hétfőn, a reggeli tőzsdenyitást követően hamar kiderül: megnyugszik-e a svájci frank árfolyama, vagy soha nem látott, 280 forintos magasságokba emelkedik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART