2011.
július
17. 17:39

Elmenekültek a rekord lottónyeremény birtokosai

Címkék:
lottómilliomos Elmenekültek szerény skóciai otthonukból minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményének nyertesei a kérelmezők ostroma elől. A házaspár élhetett volna a névtelenségbe burkolózás előnyeivel, ám inkább vállalták a nyilvánosságot.

A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forint) nyert a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon, amelynek főnyereménye 11 hétig halmozódott.

A Camelot lottócég, a játék nagy-britanniai szervezője már a keddi húzás után bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit – egyben európai – lottófőnyeremény-rekord.

A nyugat-skóciai Largs városkában élő házaspár élhetett volna a névtelenségbe burkolózás előnyeivel, ám ők vállalták a nyilvánosságot, és a Camelot által szervezett pénteki sajtóértekezleten felfedték kilétüket.

Lehet azonban, hogy ez hiba volt, mivel – a Mail on Sunday című vasárnapi brit lap beszámolója szerint – már szombaton kérelmező levelek ezrei érkeztek a helyi postahivatalba. A lapnak a postamester elmondta, hogy “egy kazalnyit” kézbesítettek is a nyerteseknek, de a postán még ennél is sokkal több levél halmozódik. Sokat közülük csak úgy címeztek meg, hogy “Weiréknek”, de a tengerparti kisvárosban mindenki pontosan tudja, hogy kinek szólnak ezek a levelek.

A Mail on Sunday forrásai szerint a házaspár és két gyermeke “elmenekült” a családi házból; a lapnak nyilatkozó bennfentesek úgy tudják, hogy Spanyolországba repültek. Utcájukban rendszeresen megfordul egy rendőrségi járőrkocsi, a Camelot vezetése és a helyi rendőrség pedig “fokozott készültségben” áll arra az esetre, ha a Weirék védelemre szorulnának.

A lapnak az egyik szomszéd kijelentette: nehéz elképzelni, hogy a család meg tudna maradni a kisvárosban, miután kiderült, hogy “161 millió fontjuk van a bankban … halálba fogják zaklatni őket”. A szomszéd hozzátette, hogy nem érti, miért kellett felfedniük kilétüket, hiszen senki nem tudta volna meg, hogy róluk van szó, “ha hallgatnak”.

A korábbi legnagyobb brit lottófőnyereményt tavaly októberben vette fel valaki, aki 113 millió fontot nyert ugyancsak a EuroMillions játékon, de az akkori nyertes – bölcsen – nem árulta el kilétét a nyilvánosságnak.
A Weir házaspárnak mindenesetre nem jelentene különösebb anyagi megterhelést, ha valóban költözésre kényszerülne: a 161,6 millió fontos nyeremény egyetlen napi kamata megközelíti a tízezer fontot.

A két skót nyugdíjas a EuroMillions főnyereményével egy csapásra a legmódosabb felső néhány száz közé került. A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját (Rich List) a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, és a májusban megjelent 2011-es összesítés alapján Colin és Chris Weir a 430. helyre kerülne, valamivel David Beckham angol futballsztár és felesége, Victoria mögé és Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa elé. Beckhaméknek az idei Rich List 165 millió font, Ringo Starrnak 150 millió font vagyont tulajdonított.

Forrás: nepszava.com

Vissza
2011.
július
15. 18:20

Nyugdíjas házaspáré Európa legnagyobb lottónyereménye

Nyugdíjas házaspáré Európa legnagyobb lottónyereménye A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forintot) nyert a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon, amelynek főnyereménye 11 hétig halmozódott. A Camelot, a játék nagy-britanniai szervezője a héten bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit - egyben európai - lottófőnyeremény-rekord.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART