2012.
március
18. 09:48

Elnézést kér az LMP a nyugdíjasoktól

Címkék:
LMP A Lehet Más a Politika egy három önálló elemből álló, közel ötven ajánláspontot tartalmazó módosító indítványt adott be a személyszállításról szóló törvényjavaslathoz. Ezek közül az egyik a nyugdíjasok, 65 év feletti ingyenes utazására vonatkozott, vagyis az eddig járó száz százalékos kedvezmény helyett kilencven százalékos kedvezményt adott volna a nyugdíjas korúaknak.

Az LMP belátja, hogy hibát követett el, amikor a közösségi közlekedés működőképességének fenntartását célzó javaslatcsomagját nem egyeztette annak egyes pontjai által érintett társadalmi csoporttal. A nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó módosítást ezért egy, a javaslathoz benyújtott kapcsolódó indítvánnyal az LMP visszavonja.

A Fidesz-KDNP az utóbbi napokban többször kiragadta a módosító csomagból a nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó részt, ahelyett, hogy a csomag egészét értelmezte volna. Képmutató ez a hozzáállás, miközben kormányzó pártként sokkal durvább terheket ró az állampolgárokra. A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte.

Az LMP mindig is azt mondta, hogy a közösségi közlekedés teljes átalakítására van szükség és a teljes átszervezése. Erre most azonban kevés az esély, és a megfelelő egyeztetési folyamat is hiányzott. Ezért az LMP frakció nem tartja időszerűnek a kedvezmények felülvizsgálatát.

Az LMP a nyugdíjasok helyzetét javítani kívánja. Még az Alkotmánybíróság előtt lévő a népszavazási kérdéseivel meg akarja védeni a nyugdíjjogosultságot. A Fidesz veszélyezteti a nyugdíjat és bezárja a vasutat, az LMP megvédi a nyugdíjat és egy fenntartható, közösségi közlekedést képzel el.

Forrás: MTI/Klubrádió

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART