2011.
szeptember
02. 15:30

Eltévedt reálhozamok

Címkék:
Selmeczi Gabriella A jövő héten dönthet a Kormány a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének meghosszabbításáról, ugyanis sokan a pénztárak rossz adatkezelése miatt még nem kapták kézhez a pénzüket – jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott pénteki sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella emlékeztetett, hogy augusztus 31-én volt a reálhozamok kifizetésének határideje. Elmondta: óriási a felháborodás a kilépett tagok között, mivel sokan több pénzre számítottak, mi több, rengetegen kaptak nulla forintról értesítést.

Ezen felül vannak olyan magán-nyugdíjpénztárak, amelyeknek nem sikerült megtalálniuk a tagjaikat és rossz címre küldték a hozamot – tájékoztatott. Hozzátette: ez a pénztárak rossz adatkezelésének a következménye, ami azért is megdöbbentő, mert 1998 és 2010 között 150 milliárd forintot költöttek a saját működésükre. Ennek értelmében sok esetben nem frissítették adatbázisukban a tagok adatainak változásait - mutatott rá.

Selmeczi Gabriella kiemelte: a Kormány segíteni akar azoknak, akik a pénztárak hibájából nem jutottak hozzá eddig a reálhozamukhoz, ezért meghosszabbítják a kifizetési határidőt - várhatóan novemberig. Hozzáfűzte: a meghosszabbított határidő csak azok esetében érvényes, akik eddig nem jelezték azt, hogy téves adataik szerepelnek a pénztárak nyilvántartásában.

A nyugdíjvédelmi megbízott vizsgálatokat ígért, elmondta: ősszel egy átfogó jelentést fog benyújtani a Kormány az Országgyűlésnek a pénztárak elmúlt 13 évnyi tevékenységéről. Hangsúlyozta: a volt tagok panasszal élhetnek pénztáraik és a PSZÁF felé is.

Forrás: kormany.hu

Vissza
2011.
augusztus
31. 17:46

A nyugdíjpénzek átrendezték a megtakarítások szerkezetét

A nyugdíjpénzek átrendezték a megtakarítások szerkezetét A második negyedévben a magán-nyugdíjpénztári vagyon döntő része átkerült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapba, így az intézményi megtakarítások szerkezete átalakult: a pénztári vagyon jelentősen csökkent, és a biztosítói vagyon lépett elő a legnagyobb csoporttá.
Tovább
2011.
szeptember
02. 03:24

Befejezték a nyugdíjpénztárak a reálhozamok átutalását

Befejezték a nyugdíjpénztárak a reálhozamok átutalását Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.
Tovább
2011.
augusztus
30. 14:49

Néma maradt az Ab nyugdíj-ügyben

Néma maradt az Ab nyugdíj-ügyben Az Ab jelenlegi formájában utoljára hozhatott volna döntést, ráadásul egy igen kényes kérdésben, de nem tette. A nyugdíjreformmal kapcsolatos alkotmányossági aggályokat már az új, kormánypártok által megválasztott 5 új taggal együtt vitatja majd meg a grémium.
Tovább
2011.
szeptember
01. 08:58

Nyugdíjpanasz: mit tegyen, ha kevesli az összeget?

Nyugdíjpanasz: mit tegyen, ha kevesli az összeget? A magánnyugdíj-pénztáraknak a hozamgarantált tőke feletti összeget 2011. augusztus 31-ig kellett kifizetniük. Aki nem elégedett, jogorvoslattal élhet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART