2010.
december
14. 05:28

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön

Címkék:
karácsonyi dekoráció Több kilométernyi fényfüzérrel, karácsonyi figurákkal, hatalmas, saját készítésű fénydekorációkkal idén is feldíszítette családi házát és kertjét egy nyugdíjas férfi Jászalsószentgyörgyön.

A ház annyira népszerű, hogy több száz kilométerről is érkeznek látogatók. Sas Dezső házát bárki felkeresheti. A házigazda azt mondta a Független Hírügynökségnek: a gyerekek örömére kezdett a díszítésbe még tíz évvel ezelőtt.

Hatalmas rénszarvassal, fogattal, háztetőre szerelt mikulással, valamint több száz méternyi fényfüzérrel gyarapodott idén is a jászalsószentgyörgyi Sas Dezső dekorációs gyűjteménye. A nyugdíjas férfi főképp maga állítja elő háza és kertje fénydekorációit.

Az adventre történő felkészülés már októberben megkezdődik, és napi elfoglaltságot ad, hiszen az izzókat folyton cserélni, a kábeleket pedig javítgatni kell - mondta a házigazda.

A férfi tíz éve azért kezdett bele a karácsonyi díszítésbe, hogy a környékbeli gyerekeknek örömet okozzon. Eleinte csak kertjének fenyőfáit díszítette fel, aztán kedvet kapott a figurák készítéséhez.

A Jászalsószentgyörgyön átvezető főútról messziről látható a nevezetes ház, amelynek bejáratán Boldog Karácsonyt felirat olvasható. Nem csak kívülről lehet megcsodálni a pazar díszítést, a család minden nap fél öttől csaknem este kilencig bárkit beenged a portára fényképezőgéppel vagy kamerával is.

Még Sopronból is jöttek érdeklődők, és egy amerikai újság is cikkezett az elvarázsolt kertről - mondta a 61 éves Sas Dezső, akinek saját unokája még nincs, de nagyon várja már, hogy egyszer neki is megmutathassa a fényparádét.

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2009.
december
24. 07:47

A belső békesség a legnagyobb ajándék

A belső békesség a legnagyobb ajándék Az emberi élet szakaszainak értelméről és küldetéséről beszélt Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát a győri városházán, a Nyitott nemzedék nyugdíjasok szabadegyetemén.
Tovább
2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.
Tovább
2010.
július
28. 17:23

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai Nagy és szépen gondozott kertje van Dobos Józsefnek a Júlia-telepen. A nyugdíjas gépészmérnök nem csak a növényeket ápolja már 40 éve, hanem folyton újabb praktikus ötleteken töri a fejét, melyekkel az élet megkönnyíthető.
Tovább
2010.
november
12. 07:22

Gyümölcsfáink téli védelme

Gyümölcsfáink téli védelme A nálunk honos gyümölcsfák lombhullástól rügyfakadásig nyugalmi állapotban vannak. Ebben az időszakban szünetel a tápanyagfelvétel, és nagyon lecsökken a fák légzése is. Ilyen állapotban a fák a nálunk szokásos legalacsonyabb hőmérsékletet is károsodás nélkül viselik el. Téli fagykárt csupán azok szenvednek, amelyeknek vesszői valamilyen ok (túlzott nitrogéntrágyázás, erős őszi öntözés, gombás betegségek okozta korai lombhullás) következtében nem érnek be. Lássuk mi a teendőnk!
Tovább
2010.
május
18. 08:51

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.
Tovább
2009.
december
12. 10:26

Újra hódítanak a vinil lemezek

Újra hódítanak a vinil lemezek Reneszánszukat élik a vinil lemezek az utóbbi években, ugyanis ma már nemcsak az idősebb, de a fiatalabb zenerajongók is egyre szívesebben hallgatják kedvenc előadóikat a barázdás lemezekről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART