2012.
június
06. 11:10

Engesztelő zarándoklat indul a fővárosba

Címkék:
Szent István Bazilika Engesztelő zarándoklat indul ma reggel az ország különböző részeiből a fővárosba, a kezdeményezés célja a nemzet lelki megújulása, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket - mondta el Köteles László, a zarándoklatot szervező mozgalom elnöke.

A szervezők célja a szeretet erejével elindulni az összefogás útján, megtalálni a kiutat a jelenlegi helyzetből, és közelebb hozni az egymástól eltávolodott embereket - olvasható az esemény honlapján.

A www.engesztelozarandoklat.hu oldalon meghirdetett menet ma reggel indult keleti irányból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházáról, nyugatról Sopronból, délről Röszkéről, északról pedig június 13-án Esztergomból. A tervek szerint június 15-én érkeznek a fővárosba, a Szent István-bazilikához, ahol istentiszteletet tartanak. A utolsó állomás a XII. kerületi Szent Anna rét lesz.
A szervezők kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a zarándoklathoz, akár egy órára is. Az érintett településeken rövid műsorok keretében helyi világi és egyházi vezetők szólnak a résztvevőkhöz.

Köteles László, a mozgalom elnöke, a zempléni Komlóska Fidesz-KDNP-s polgármestere korábban kiemelte: a zarándoklatra minden felekezetet meghívtak, és útközben bárki csatlakozhat a menethez. Megjegyezte, hogy több közéleti személyiség is jelezte már részvételét, köztük művészek, zenészek, politikusok, országgyűlési képviselők.

Köteles László egyszer már szervezett hasonló zarándoklatot: az ő nevéhez fűződik a 2009-es nemzeti zarándoklat is.
Lesovics Miklós, Pálháza független polgármestere, a 2009-es nemzeti zarándoklat másik szervezője elmondta: a részvevőktől azt kérik, hogy a zarándoklaton lehetőleg fehér színt viseljenek, a tisztaság és a semlegesség színét.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART