2011.
november
25. 07:04

Ennyivel több nyugdíjat hoz jövőre a postás

Címkék:
Giró-Szász András A családok szociális védelme érdekében a rezsiköltségek befagyasztása mellett a kormány december elsejétől újra megtiltja a kilakoltatásokat - jelentette be csütörtökön Giró-Szász András. A kilakoltatási moratórium ismételt bevezetése mellett a nyugdíjakról is szót ejtett a kormányszóvivő.

A szociális biztonság megteremtése érdekében a Kormány döntött a rezsiköltségek befagyasztásáról. E szerint a gáz-, távhő-, víz-, csatornadíjak nem nőhetnek az inflációnál magasabb mértékben. A devizahiteles családok védelmében pedig december elsejétől újra bevezeti a Kormány a kilakoltatási moratóriumot; március végéig senkit nem lehet otthonából kilakoltatni - jelentette be Giró-Szász András.

A kilakoltatási moratórium ismételt bevezetése mellett a nyugdíjakról is szót ejtett a kormányszóvivő. A nyugdíjemelés kapcsán elmondta, hogy a nyugellátások értékének megőrzése érdekében 4,7 százalékos emelés lesz január elsejétől. Mint mondta, figyelembe vették a jővőre várható 4,2 százalékos inflációt és beépítették az idén novembertől járó 0,5 százalékos emelést is.

Forrás: Pénzcentrum/MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART