2013.
szeptember
15. 11:36

Ezek a gyógyszerek lesznek olcsóbbak

Címkék:
gyógyszerek A nyugdíjasoknak hoz a legtöbb megtakarítást a következő gyógyszerárcsökkentés, jelentősen olcsóbbak lesznek ugyanis többek között a szív- és érrendszeri orvosságok - olvasható a híradó.hu-n.

A két éve bevezetett árverseny olyan gyógyszereket érint, amelyeknek hatóanyaga azonos, csak a márkanevük különböző. Októbertől 686 készítményért kell kevesebbet fizetni - közölte el Bidló Judit.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője a Krónikában elmondta: többek között 149 szív- és érrendszeri, valamint 77 darab koleszterinszint csökkentő készítmény ára csökken, de vannak fekély elleni gyógyszerek, nyugtatók, epilepszia és asztma ellenes készítmények, amelyek szintén olcsóbbak lesznek.

Az árcsökkenés főként a nyugdíjasok jövedelmi helyzetét érinti kedvezően, ők ugyanis a rezsi után gyógyszerekre költenek a legtöbbet, tette hozzá Boros Imre közgazdász. Kevés olyan 60 év fölötti van, aki havonta legalább 10 ezer forintot ne költene gyógyszerekre, mondta a szakember.

A rezsicsökkentés mellé fogyasztási szerkezetbeli javulás áll elő náluk, így minőségibb élelmiszereket vásárolhatnak, esetleg egy kis megtakarításuk is lehet. Idén 5,3 százalékos általános fogyasztói árindexhez mért nyugdíjkorrekció következett be, amely most még kiegészül ezekkel a tételekkel, s ez számottevő reálnyugdíj javulást jelent, magyarázta a közgazdász.

A gyógyszerárcsökkenésről a háziorvostól, a gyógyszerészektől, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján kaphatnak bővebb információt a betegek.

Forrás: híradó.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART