2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Címkék:
számítógépes nagyi Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.

A program azért jött létre, hogy az 55 év feletti korosztály is elsajátíthassa az internethasználat csínját-bínját. A résztvevők körében végzett friss felmérés szerint az idősek nagy többségét nem az érdektelenség vagy az internetezés költsége tartotta vissza a világhálóval való ismerkedéstől, hanem a hozzáértés és a segítség hiánya - közölte a program kommunikációjával megbízott cég.

A felmérésből kiderült, hogy az idősek 90 százaléka érdeklődik az internet nyújtotta lehetőségek iránt, csaknem ugyanennyi résztvevőnek azonban mindenképp segítségre van szüksége az internet használat elsajátításához. A tanfolyam résztvevőinek több mint fele 1 hónapon belül szörfölt először az interneten. Az internetes ismeretek elsajátításához 43 százaléknak a legerősebb motivációforrás az ismerősök és családtagok hatása volt, 33 százalék pedig nem akart kimaradni az újdonságokból.

A megkérdezettek 65 százalékának a legjelentősebb problémát az okozta, hogy nem értett a technológiához, és nem volt olyan ember a környezetében, aki segített volna neki a tanulásban. A hozzáférés költségei 10 százalék számára jelentettek visszatartó erőt.

Forrás: Népszabadság online

Vissza
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2009.
november
16. 14:04

Barátságos számítógép

Barátságos számítógép Az Egyesült Királyságban Linux-alapú számítógépekkel bátorítják az időseket az internet tanulásra
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART