2010.
március
31. 18:06

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés

Címkék:
BKV busz Új tanulmányt kér a Fővárosi Közgyűlés a félárú BKV-jegy bevezetésének várható pénzügyi hatásairól, és a májusi ülésen dönthetnek a diákoknak és a nyugdíjasoknak szóló jegyfajta bevezetéséről.

A testület szerdai ülésén támogatta Horváth Csaba képviselőnek a javaslatát, hogy a mostani közgyűlés elé beterjesztett tájékoztatót ne tárgyalják, hanem ahelyett készítsen új, "korrekt" tájékoztatót a BKV.

Egyben azt is indítványozta, hogy májusra ne csak tájékoztató, hanem már előterjesztés is készüljön, így azonnal dönthetnének a kedvezményes jegyfajta bevezetéséről.
Azt hangoztatta, hogy szerinte a félárú jegy bevezetése nem járna többletkiadással sem a fővárosnak, sem pedig az államnak.

Horváth Csaba a döntés után az MTI-nek úgy nyilatkozott, "hiányos" volt a BKV-tájékoztató, mert kimaradtak abból a rokkantnyugdíjasok, az otthonápolási díjban részesülők. Közölte, a dokumentum tartalmilag sem felelt meg a közgyűlés elvárásainak, mert az anyag készítői tízéves adatokra hivatkoztak.

Horváth Csaba úgy látja, a félárú jegy bevezetése akár "nullszaldós" lehetne. Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy a bliccelők ma a 18-29 év közötti fiatalok közül kerülnek ki, mint mondta, a korosztálynak több mint a fele jegy illetve bérlet nélkül utazik.
A szocialista politikus szerint ez olyan "hatalmas tömeget" jelent, hogy ha sikerül őket az alkalmi utazásoknál jegyvásárlásra ösztönözni, akkor az újabb bevételt hoz a BKV-nak.
Horváth Csaba utalt arra, a BKV azzal kalkulál, hogy ha az érintettek jegyet váltanak, akkor kisebb árkiegészítést kapnak, mint a bérletvásárlásnál.

Közölte, azok vásárolhatnának félárú jegyet, akik a kedvezményes bérlet vásárlására is jogosultak, továbbá a rokkantnyugdíjasok és az otthonápolási díjban részesülők.

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART