2011.
augusztus
25. 08:52

Felfüggesztették a 90 éves asszony és fiai kilakoltatását

Címkék:
árverés Bírósági végzés alapján, a jogerős döntés meghozataláig felfüggesztették egy 90 éves asszony és két fia szerdai kilakoltatását Székesfehérváron. A végzés ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni. A kilakoltatást korábban azért rendelték el, mert a nő és egyik, a családot eltartó fia nem tudta törleszteni devizahitelét. A másik fia 100 százalékos rokkant.m

Az idős asszony és egyik fia a bírósághoz benyújtott keresetben kérte a végrehajtás megszüntetését, mert álláspontjuk szerint a záradékolt kölcsönszerződés, a megkötésekor hatályos jogszabályok szerint érvénytelen, ezért a feleknek el kell számolniuk egymással. Mivel az elszámolás nem történt meg, a szerződés nem is lett volna felmondható.

A bírósági határozat szerint, amelyet a jogsegélyszolgálat képviselője olvasott fel az érintettek háza előtt, a per érdemi elbírálásához várhatóan hosszabb bizonyítási eljárásra lesz szükség, el kell végezni a záradékolt kölcsönszerződés, illetve az arra alapított kötelezettségvállaló nyilatkozat vizsgálatát.

A szerda reggelre elrendelt kilakoltatás elmaradt, a végrehajtást végzők visszahordták a család már teherautóra pakolt holmiját. Az idős asszony és fia nem kívánt nyilatkozni az újságíróknak.

A kilakoltatás idejére a rendőrség lezárta az érintett utcát, mivel olyan kijelentés jutott a tudomására, hogy a család házának felrobbantásával fenyegetődzött.

Az érintettek tagadták, hogy ilyen kijelentést tettek volna. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A család otthonát átvizsgálták a bombakeresők is, az gázszolgáltatást biztosító E.ON pedig biztonsági okokból kikapcsolta a gázt - mondta el Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kilakoltatást július 5-én már elhalasztották, akkor egy hónap haladékot kapott az idős asszony és családja a kiköltözésre. Az önkormányzat pedig - bár nem érintett az ügyben és a család nem is fordult hozzá segítségért - egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel nekik.

A család otthonát 2009 -ben árvereztette el a bank megbízásából egy cég, miután az asszony egyik fia nem tudta törleszteni a 2007-ben devizában felvett szabad felhasználású hitelt, mert elvesztette a munkáját, a törlesztőrészlet pedig csaknem duplájára nőtt. A férfi szerint a bank valós értékének egyharmadáért árvereztette el a házat, így nem maradt pénzük új otthon vételére.

A Magyar Szociális Fórum jelen levő képviselője elmondta: a hasonló helyzetbe kerülők a hitelkarosultak.hu weboldalon tájékozódhatnak azokról a jogi lehetőségekről, amelyekkel élhetnek.

Forrás: EchoTv

Vissza
2011.
február
28. 16:58

A magyarok fele napról-napra él

A magyarok fele napról-napra él Növekvő munkanélküliség jellemzi a magyar gazdaságot, a társadalom fele napról-napra él – derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az áremelkedések, az egészségügy és a nyugdíjak foglalkoztatják leginkább a magyarokat.
Tovább
2011.
július
13. 18:10

A magyarok nem tudják kivédeni a frankerősödést

A magyarok nem tudják kivédeni a frankerősödést A magyar háztartások csupán 17,5 százaléka képes megtakarítani, emiatt nehezen tudják kivédeni a negatív külső körülményeket, mint például a mostani frankerősödést.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART