2011.
november
30. 20:56

Felfüggeszti figyelemfelhívó akcióját a LIGA

Címkék:
Orbán Viktor és Gaskó István Gaskó István, a szakszervezeti tömörülés elnöke elmondta: a kormánnyal a Munka törvénykönyvről folytatott tárgyalások mára olyan előrehaladott állapotban kerültek, és olyan közel vannak a megállapodáshoz, hogy „jó szándékuk” jeleként felfüggesztik az útlezárással járó figyelemfelkeltő akciót, amely elsőként a fővárost és a dél-alföldi régiót érintette volna.

Gaskó István a tárgyalások részleteiről szólva kiemelte: a megállapodásban kollektív jogok, szakszervezeti jogok szerepelnek, s bár a háromoldalú párbeszéd még megoldatlan és a kedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos követelés teljesítetlen, de már igen közel a megállapodás, ezért a pénteki útlezárásokat felfüggesztik. Megvárják, hogy mi történik a héten a törvénykönyv tárgyalásain, s amennyiben semmi vagy nem elégséges az eredmény a munkavállalók javára, akkor a gördülő tiltakozó akciót a jövő héten folytatják.

Ha azonban megszületik a megállapodás a Munka törvénykönyvéről, akkor a két követelés fenntartása mellett mérlegelik majd, hogy ezekben a tárgyalások mennyire eredményesek, és attól függően gördítik tovább az akciósorozatot - mondta. Emlékeztetett: a figyelemfelhívást negyven napra hirdették meg.

„A pénteki akció felfüggesztésével a jó szándékunkat szeretnénk megmutatni egyrészt a tárgyaló partnereknek, másrészt a társadalomnak. Azt, hogy a szakszervezetek nem megveszekedett tiltakozók, és útonállók. (…) A tárgyalások hangulatán akarunk javítani és a feszültségen csökkenteni azért, hogy még nagyobb remény legyen arra, hogy ez a tárgyalás megállapodással zárul”- fogalmazott Gaskó István.

A LIGA péntekre öt budapesti és két vidéki helyszínre - Szegedre és Békéscsabára – hirdette meg útlezárásos demonstrációját a Munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer megváltoztatása ellen, valamint a háromoldalú szociális párbeszéd visszaállítása érdekében.
A Liga legutóbb november 4-én tartott országos forgalomlassító demonstrációt, amelynek keretében mintegy száz helyszínen volt félpályás útlezárás.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
november
29. 13:35

A LIGA pénteken ismét útlezárásokkal demonstrál

A LIGA pénteken ismét útlezárásokkal demonstrál Öt budapesti és két vidéki helyszínen - Szegeden és Békéscsabán - folytatja pénteken útlezárásos demonstrációját a Liga Szakszervezetek a Munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer megváltoztatása ellen, valamint a háromoldalú szociális párbeszéd visszaállítása érdekében - közölte a szakszervezeti tömörülés.
Tovább
2011.
november
30. 09:03

Nagy kormányellenes tüntetések a hétvégén

Nagy kormányellenes tüntetések a hétvégén Szombatra nemcsak a Milla hirdetett demonstrációt, hanem a közszolgálat védelmében szakszervezeti tüntetés is lesz. Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a szombat délelőttre meghirdetett eseményt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART