2013.
március
23. 20:33

Felkereste elődjét Ferenc pápa

Címkék:
Castel Gandolfo Ferenc pápa elődjével, XVI. Benedek nyugalmazott pápával találkozott szombaton a Castel Gandolfo-i pápai rezidenciában.

A nyugalmazott XVI. Benedek a helikopter-leszállóhelynél üdvözölte látogatóját Marcello Semeraro, a közeli Albano püspöke társaságában. Ferenc pápa és XVI. Benedek átölelte egymást - közölte Federico Lombardi szentszéki szóvivő a palota előtt várakozó újságírókkal.

A pápa és elődje ugyanabban az autóban hajtatott a leszállóhelytől az apostoli palotáig. Itt először a pápai nyári rezidencia kápolnájában együtt imádkoztak. XVI. Benedek arra kérte utódját, a pápai imazsámolyon imádkozzon, de Ferenc pápa ragaszkodott hozzá, hogy a kápolnának ugyanazon a padján egymás mellett mondjanak imát. Ezt a jelenetet a vatikáni televíziós központ kamerái (Ctv) rögzítették. "Testvérek vagyunk" - mondta Ferenc pápa XVI. Benedeknek a szóvivő beszámolója szerint.

Ferenc pápa és XVI. Benedek ezt követően 45 percig négyszemközt folytatott megbeszélést olaszul a könyvtárszobában, még az ebéd előtt.

A Ferenc pápát szállító helikopter Vatikánvárosból negyed óra alatt érkezett meg Castel Gandolfóba, amely felett kétszer is alacsonyan végigrepült, így üdvözölve az utcákon az új pápa érkezésére váró lakosokat. Több száz fős csoport gyűlt össze a pápai rezidencia előtt is.

A Castel Gandolfo-i látogatással egy időben jelentették be, hogy a nagypéntek esti meditációk szövegét az idén fiatal libanoniak írták Bechara Boutros Rai bíboros, antióchiai maronita pátriárka vezetésével.

Forrás: MTI

Vissza
2013.
március
05. 17:15

Pápaválasztás - A bíborosok köszönetüket fejezték ki XVI. Benedeknek

Pápaválasztás - A bíborosok köszönetüket fejezték ki XVI. Benedeknek A Vatikánban tanácskozó bíborosi testület tagjai üzenetet küldtek a lemondott pápának, hálájukat fejezve ki XVI. Benedeknek az egyházért végzett példamutató és fáradhatatlan munkájáért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART